REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové taštičky s povidly a ořechovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí bramborové taštičky plněné povidlovou náplní a ořechy, servírované přelité teplou sladkou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
Na těsto:
200 gve slupce vařených oloupaných brambor
50 gpolohrubé mouky
30 ghrubé mouky
1/2 lžičkysoli
1 ksvejce
polohrubou mouku na vál
Na náplň:
4 lžícehustých švestkových povidel
3 lžícestrouhaného perníku
2 lžícerumu
Na omáčku:
100 gtřtinového cukru
60 goloupaných opražených lískových ořechů
1 lžícetekutého medu
1 lžícemásla
100 mlvody

Postup:

1. Brambory na jemno nastrouháme nebo prolisuje, přisypeme prosáté mouky, přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme tuhé těsto, je-li těsto řídké, přidáme mouku
2. Vál posypeme trochou mouky a těsto vyválíme na cca 2 mm silný plát, rádýlkem rozdělíme na obdélníky
3. Povidla smícháme s rumem a nastrouhaným nebo pomletým perníkem, tuto náplň klademe lžičkou doprostřed každého obdélníku
4. Do většího hrnce si už dáme vařit vodu, kterou osolíme lžičkou soli
5. Okraje obdélníků potřeme mírně rozšlehaným bílkem a přehrneme, řádně uzavřeme, aby nám náplň nevytekla
6. Připravíme si omáčku; do malého kastrůlku dáme vodu, med a cukr a necháme na mírném plameni vařit do zhoustnutí, pak stáhneme z plamene, přidáme máslo a opražené a posekané ořechy
7. Taštičky vaříme cca 5 minut, poté vybereme děrovanou lžící, necháme okapat a na talířích přeléváme teplou omáčkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy