REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové ragú

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory dušené s cibulí, mrkví a hráškem, podávané se zakysanou smetnou.


Ingredience:
1 kgbrambor
60 gmásla
4 ksvelkých karotek
2 kscibule
1 sáčekmraženého hrášku
nasekaná petrželka
zakysaná smetana (bílý jogurt)
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky velké 2-3 cm, oloupané cibule na měsíčky a očištěné karotky na kostičky
2. Ve větším hrnci necháme na rozehřátém másle zesklovatět nakrájenou cibuli a mrkev, aby pustila šťávu
3. Přidáme brambory, zamícháme, chvíli podusíme, pak podlijeme vodou, promícháme a přiklopené dusíme téměř doměkka
4. Nakonec přidáme hrášek, dochutíme solí, pepřem a pod poklicí dusíme doměkka
5. Ragú podáváme jako hlavní jídlo a každou porci ozdobíme na drobno nasekanou petrželkou a lžičkou smetany nebo bílého jogurtu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy