REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová focaccia

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté bramborové těsto upečené dozlatova spolu s olivami, šunkou, ementálem a dalšími ingrediencemi. Jedná se vlastně o chléb strukturou podobný pizze.


Ingredience:
500 gvařených brambor
500 gpolohrubé mouky
150 gšunky
100 gementálu
30 gdroždí
2 kssnítků rozmarýnu
1 ksvejce
120 mlvlažného mléka
50 mlolivového oleje
1 lžička cukru
mletý pepř
sůl
žloutek na potření
mouka na pomoučení
tuk na vymazání plechu
černé olivy

Postup:

1. Z droždí, jedné lžíce vlažného mléka i polohrubé mouky a lžičky cukru umícháme kvásek, který necháme vzejít
2. Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku, uvařené, nastrouhané brambory, rozklepnuté vejce, sůl, mletý pepř, kvásek, na kostičky nakrájený ementál i šunku a vše promícháme
3. Pak postupně přilijeme olivový olej i vlažné mléko a vypracujeme hladké těsto, které zaprášíme moukou a dáme na teplé místo vykynout
4. Vykynuté těsto rozprostřeme na pečicím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme na kolečka nakrájenými černými olivami a na drobno nasekaným rozmarýnem
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C dozlatova (asi 30 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy