REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkový salát s jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opláchnuté borůvky promíchané s nastrouhaným jablkem, servírované vychlazené v menších miskách přelité bílým jogurtem smíchaným s vanilínovým cukrem, moučkovým cukrem a smetanou na šlehání, pak posypané nasekanými ořechy a poprášené mletou skořicí.


Ingredience:
400 gborůvek
150 gbílého jogurtu
50 gjader vlašských ořechů
20 gvanilínového cukru
1 ksjablka
3 lžícemoučkového cukru
2 lžícesmetany na šlehání
mletá skořice

Postup:

1. Borůvky si přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat
2. Jablko si oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubo
3. Vlašské ořechy si nasekáme na drobné kousky
4. Pak si v misce promícháme borůvky s nastrouhaným jablkem a dvěma lžícemi cukru a necháme 30 minut odležet v ledničce
5. Poté bílý jogurt smícháme se smetanou, vanilínovým cukrem a zbylým moučkovým cukrem
6. Odležené borůvky s jablkem rozdělíme do menších misek, přelijeme ochuceným jogurtem, posypeme nasekanými ořechy a lehce poprášíme mletou skořicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy