REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilované borůvky v nálevu z cukru a vody zavařené bez chemických konzervantů.


Ingredience:
borůvky
voda
zavařovací sklenice
Na nálev:
1 lvody
0,6 kgcukru

Postup:

1. Nejprve borůvky důkladně zbavíme nečistot, vyplavíme je (ponoříme do studené vody, aby nám všechny nečistoty vyplavaly, ty sesbíráme), otrháme zbylé stonky a nakonec je pomocí sítka omyjeme
2. Okapané borůvky vkládáme do jednotlivých zavařovacích sklenic, a setřeseme je
3. Nakonec je zalijeme teplým nálevem o teplotě 70 °C
4. Dobře uzavřené sklenice o obsahu 1 l sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C, sklenice o objemu 0,5 l sterilujeme 12 minut při teplotě 85 °C.

Příprava cukrového nálevu:
1 l vody svaříme s 0,6 kg cukru, získáme tak cca 1,35 l nálevu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy