REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční perníčky, různé drobnější tvary, upečené v troubě, případně zdobené bílkovou polevou, vhodné i pro bezlepkáře!


Ingredience:
500 gbezlepkové mouky Jizerka
120 gtekutého medu
100 gmoučkového cukru
100 gmásla
2 lžičkyperníkového koření
2 lžičkykakaa
1 lžičkasody
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1 ksvajíčka do těsta
papír na pečení
vajíčko na potření upečených perníčků

Postup:

1. Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto, které se díky medu spojí, necháme do druhého dne odležet v chladu zabalené ve fólii
2. Druhý den těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný tak 3-4 mm, vykrajujeme tvary, které skládáme na plech vyložený papírem na pečení
3. Před pečením perníčky ještě potřeme vodou, pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C 10-15 minut
4. Po pečení ještě teplé perníčky potřeme rozkvedlaným vejcem a případně ozdobíme bílkovou polevou.

Doporučení:

Recept na bílkovou polevu najdete zde: Bílková poleva.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Štěpánka Bálková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy