REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové ořechové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud patříte mezi veverky, co neodolají žádnému oříšku, na který narazí, máme tu ideální recept přímo pro vás. Připravte pro své přátele, rodinu nebo jen pro sebe sami vynikající křehoučké ořechové rohlíčky. A protože jsou bezlepkové, nemusí se jich bát ani celiaci. Navíc si jejich pečením nádherně provoníte celou domácnost.


Ingredience:
160 gUniverzální směsi bez lepku Labeta
200 gmletých ořechů
200 gcukru
1/2 lžičkyKypřicího prášku bez lepku Labeta
2 ksvejce
Krém:
30 gUniverzální směsi bez lepku Labeta
250 gmásla
50 gcukru
250 mlmléka

Postup:
  1. Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici
  2. Z odleželého těsta tvarujeme rohlíčky, které dáváme na plech vyložený pečicím papírem
  3. Pečeme při 175 °C do zrůžovění, tj. asi 12-15 minut
  4. Rohlíčky můžeme ozdobit krémem
  5. Z mléka a bezlepkové univerzální směsi uvaříme kaši, po vychladnutí do kaše zašleháme máslo a cukr
  6. Krém naneseme na rohlíčky, můžeme dozdobit čokoládou nebo čokoládovým topingem.
Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy