REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové palačinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké palačinky vhodné pro osoby s bezlepkovou dietou.


Ingredience:
500 mlmléka
10 lžicbezlepkové mouky
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksvajíčka
špetka soli
olej
Na dochucení:
marmeláda, ovoce, krém z tvarohu, povidla ...

Postup:

1. V mléce rozšleháme vajíčko, sůl a vanilkový cukr, nakonec vše prošleháme spolu s moukou, vznikne nám řídká hmota na palačinky
2. Pánvičku omastíme olejem, jakmile bude dobře rozehřátá, nalijeme na ni pánvičkou těsto tak, aby se pěkně rozlilo po celé ploše, palačinku pozvolna opečeme z jedné strany, pak ji převrátíme a opečeme ji i z druhé strany, postup opakujeme
3. Teplé palačinky potřeme například marmeládou, povidly, krémem z tvarohu a pod., ihned je podáváme přeložené na půl, či čtvrtiny například s čerstvým nebo kompotovým ovocem.

Doporučení:

Toto těsto má tendenci ke konci přípravy palačinek houstnout, stačí ho tedy mírně rozředit mlékem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy