REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové ovocné bramborové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máte ve spíži schované bezlepkové bramborové knedlíky pro strýčka příhodu? Ale s čím je připravit, když přijde kritická chvilka, kdy na dlouhé pečení masa není čas? Stačí pár kousků čerstvého nebo kompotovaného ovoce a parádní oběd je za pár minut hotový.


Ingredience:
1 baleníBramborové knedlíky bez lepku Labeta
450 mlstudené vody
libovolné čerstvé nebo kompotované ovoce
mírně osolená voda na uvaření knedlíků
jogurt nebo zakysaná smetana
tvaroh nebo mák
cukr

Postup:
  1. V míse smícháme 450 ml studené vody a směs na Bramborové knedlíky bez lepku a vymícháme těsto, není třeba obávat se počáteční řídkosti těsta – po chvilku tuhne
  2. Těsto vypracujeme na válu posypaném bezlepkovou moukou
  3. Odkrajujeme kousky těsta, do kterých zabalíme čerstvé nebo kompotované okapané ovoce, doporučujeme švestky, meruňky, broskve nebo čerstvé jahody
  4. Připravené knedlíky dáme do vroucí mírně osolené vody a povaříme několik minut, hotové knedlíky vyplavou na povrch
  5. Podáváme posypané mákem, cukrem nebo s tvarohem, jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy