Zdravější varianta sladkých bezlepkových cupcaků po upečení ozdobených tvarohovým krémem a jedlými květy.
Ingredience:
Na těsto: | |
180 g | bezlepkových ovesných vloček |
125 g | rostlinného tuku Hera máslová příchuť |
100 g | na jemno nastrouhané mrkve |
80 g | třtinového cukru |
1/2 sáčku | prášku do pečiva |
3 ks | vejce |
Na krém: | |
250 g | tvarohu |
150 g | třtinového cukru |
100 g | rostlinného tuku Hera máslová příchuť |
fialkové aroma | |
papírové košíčky na cupcaky | |
fialky nebo jiné jedlé květiny na ozdobu |
Postup:
- Rostlinný tuk Hera rozpusťte, v míse robota vyšlehejte spolu s vejci a cukrem do hladké směsi
- Přidejte na jemno nastrouhanou mrkev
- Polovinu ovesných vloček rozmixujte na jemnou směs, pomůže vám s tím kvalitní mixér, druhou polovinu vloček nechejte vcelku, obojí vločky smíchejte a přimíchejte k nim také prášek do pečiva
- Obě připravené části spojte v jedno těsto, rozdělte do papírových formiček na cupcaky
- Pečte na 170 °C, 30 minut, po upečení nechejte vychladnout
- Třtinový cukr na krém rozmixujte v kvalitním mixéru, aby byl jemný jako cukr moučkový, vyšlehejte se změklým tukem, přidejte tvaroh, pokud seženete fialkové aroma, přidejte pár kapek
- Krémem ozdobte vychlazené korpusy a každý cupcake ozdobte jedlou květinou – ideálně fialkou.
Z tohoto množství těsta připravíte 12 kousků.
Poznámka:Zdroj: www.pecenijeradost.cz