REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové jarní cupcaky s fialkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravější varianta sladkých bezlepkových cupcaků po upečení ozdobených tvarohovým krémem a jedlými květy.


Ingredience:
Na těsto:
180 gbezlepkových ovesných vloček
125 grostlinného tuku Hera máslová příchuť
100 gna jemno nastrouhané mrkve
80 gtřtinového cukru
1/2 sáčkuprášku do pečiva
3 ksvejce
Na krém:
250 gtvarohu
150 gtřtinového cukru
100 grostlinného tuku Hera máslová příchuť
fialkové aroma
papírové košíčky na cupcaky
fialky nebo jiné jedlé květiny na ozdobu

Postup:
  1. Rostlinný tuk Hera rozpusťte, v míse robota vyšlehejte spolu s vejci a cukrem do hladké směsi
  2. Přidejte na jemno nastrouhanou mrkev
  3. Polovinu ovesných vloček rozmixujte na jemnou směs, pomůže vám s tím kvalitní mixér, druhou polovinu vloček nechejte vcelku, obojí vločky smíchejte a přimíchejte k nim také prášek do pečiva
  4. Obě připravené části spojte v jedno těsto, rozdělte do papírových formiček na cupcaky
  5. Pečte na 170 °C, 30 minut, po upečení nechejte vychladnout
  6. Třtinový cukr na krém rozmixujte v kvalitním mixéru, aby byl jemný jako cukr moučkový, vyšlehejte se změklým tukem, přidejte tvaroh, pokud seženete fialkové aroma, přidejte pár kapek
  7. Krémem ozdobte vychlazené korpusy a každý cupcake ozdobte jedlou květinou – ideálně fialkou.
Doporučení:

Z tohoto množství těsta připravíte 12 kousků.

Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy