REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepková palačinka plněná tvarohovo-tuňákovým krémem, salátem, tuňákem a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept Ondřeje Beneše, vítěze druhého ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare.


Ingredience:
Suroviny (4 porce):
150 gtuňáka Rio mare v olivovém oleji
80 gtuňákového krému Rio Mare Paté
64 gsalátu lollo bianco
20 gjarní cibulky
Na tvarohovo-tuňákový krém:
100 gtvrdého tvarohu
60 gmásla
16 mlmléka
zbytek olivového oleje z tuňáka Rio Mare
sůl
Na bezlepkové palačinky:
40 gbezlepkové mouky Jizerky
20 gbezlepkové mouky pohankové
16 gextra panenského olivového oleje Monini
16 gžloutků
160 mlmléka
petržel kudrnka
Ostatní:
jarní cibulka
paprika
sůl

Postup:

Příprava bezlepkových palačinek:
1. Smícháme pohankovou mouku s moukou Jizerkou, přidáme žloutky (je nutné použít pouze žloutky, jinak by těsto pěnilo a při pečení by bylo bublinaté), sůl a mléko
2. Vše důkladně rozšleháme, vytvořené těsto podle potřeby zředíme mlékem
3. Na pánev, na níž budeme palačinky péct, kápneme trochu oleje, usmažíme jednotlivé palačinky.

Příprava tvarohovo-tuňákového krému: 1. Tvrdý tvaroh nastrouháme na jemno do misky
2. Poté přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl, jarní cibulku, scezený olivový olej z tuňáka a tuňákový krém,, vše rozmixujeme na krém. Dohotovení:
1. Na palačinku rozetřeme tvarohovo-tuňákový krém
2. Dále přidáme tuňáka Rio mare, nastrouhaný sýr, jarní cibulku a salát lollo bianco
3. Palačinku zabalíme a rozkrojíme na dvě části, dozdobíme červenou paprikou, petrželkou kudrnkou a jarní cibulkou.

Poznámka:

Recept z článku soutěže Svačina roku s Rio Mare: Druhý ročník soutěže Svačina roku s Rio Mare ovládl Ondřej Beneš z Pardubic.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy