REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepková palačinka plněná tvarohovo-tuňákovým krémem, salátem, tuňákem a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept Ondřeje Beneše, vítěze druhého ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare.


Ingredience:
Suroviny (4 porce):
150 gtuňáka Rio mare v olivovém oleji
80 gtuňákového krému Rio Mare Paté
64 gsalátu lollo bianco
20 gjarní cibulky
Na tvarohovo-tuňákový krém:
100 gtvrdého tvarohu
60 gmásla
16 mlmléka
zbytek olivového oleje z tuňáka Rio Mare
sůl
Na bezlepkové palačinky:
40 gbezlepkové mouky Jizerky
20 gbezlepkové mouky pohankové
16 gextra panenského olivového oleje Monini
16 gžloutků
160 mlmléka
petržel kudrnka
Ostatní:
jarní cibulka
paprika
sůl

Postup:

Příprava bezlepkových palačinek:
1. Smícháme pohankovou mouku s moukou Jizerkou, přidáme žloutky (je nutné použít pouze žloutky, jinak by těsto pěnilo a při pečení by bylo bublinaté), sůl a mléko
2. Vše důkladně rozšleháme, vytvořené těsto podle potřeby zředíme mlékem
3. Na pánev, na níž budeme palačinky péct, kápneme trochu oleje, usmažíme jednotlivé palačinky.

Příprava tvarohovo-tuňákového krému: 1. Tvrdý tvaroh nastrouháme na jemno do misky
2. Poté přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl, jarní cibulku, scezený olivový olej z tuňáka a tuňákový krém,, vše rozmixujeme na krém. Dohotovení:
1. Na palačinku rozetřeme tvarohovo-tuňákový krém
2. Dále přidáme tuňáka Rio mare, nastrouhaný sýr, jarní cibulku a salát lollo bianco
3. Palačinku zabalíme a rozkrojíme na dvě části, dozdobíme červenou paprikou, petrželkou kudrnkou a jarní cibulkou.

Poznámka:

Recept z článku soutěže Svačina roku s Rio Mare: Druhý ročník soutěže Svačina roku s Rio Mare ovládl Ondřej Beneš z Pardubic.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy