REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepková palačinka plněná tvarohovo-tuňákovým krémem, salátem, tuňákem a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept Ondřeje Beneše, vítěze druhého ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare.


Ingredience:
Suroviny (4 porce):
150 gtuňáka Rio mare v olivovém oleji
80 gtuňákového krému Rio Mare Paté
64 gsalátu lollo bianco
20 gjarní cibulky
Na tvarohovo-tuňákový krém:
100 gtvrdého tvarohu
60 gmásla
16 mlmléka
zbytek olivového oleje z tuňáka Rio Mare
sůl
Na bezlepkové palačinky:
40 gbezlepkové mouky Jizerky
20 gbezlepkové mouky pohankové
16 gextra panenského olivového oleje Monini
16 gžloutků
160 mlmléka
petržel kudrnka
Ostatní:
jarní cibulka
paprika
sůl

Postup:

Příprava bezlepkových palačinek:
1. Smícháme pohankovou mouku s moukou Jizerkou, přidáme žloutky (je nutné použít pouze žloutky, jinak by těsto pěnilo a při pečení by bylo bublinaté), sůl a mléko
2. Vše důkladně rozšleháme, vytvořené těsto podle potřeby zředíme mlékem
3. Na pánev, na níž budeme palačinky péct, kápneme trochu oleje, usmažíme jednotlivé palačinky.

Příprava tvarohovo-tuňákového krému: 1. Tvrdý tvaroh nastrouháme na jemno do misky
2. Poté přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl, jarní cibulku, scezený olivový olej z tuňáka a tuňákový krém,, vše rozmixujeme na krém. Dohotovení:
1. Na palačinku rozetřeme tvarohovo-tuňákový krém
2. Dále přidáme tuňáka Rio mare, nastrouhaný sýr, jarní cibulku a salát lollo bianco
3. Palačinku zabalíme a rozkrojíme na dvě části, dozdobíme červenou paprikou, petrželkou kudrnkou a jarní cibulkou.

Poznámka:

Recept z článku soutěže Svačina roku s Rio Mare: Druhý ročník soutěže Svačina roku s Rio Mare ovládl Ondřej Beneš z Pardubic.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy