Noky ze špenátu, bazalky, mouky, vajec a dalších ingrediencí, vařené doměkka, podávané pokapané olejem.
Ingredience:
300 g | čerstvého špenátu |
140 g | polotučného tvarohu |
100 g | nastrouhaného parmazánu |
80-100 g | hladké mouky |
1 svazek | čerstvé bazalky |
2 ks | vajec |
1 ks | stroužku česneku |
mletý muškátový oříšek | |
mletý pepř | |
olivový olej k podávání | |
rukola k podávání | |
sůl |
Postup:
1. Špenát dáme do větší mísy, přelijeme vroucí vodou, necháme 2 minuty stát, pak scedíme, vyždímáme, necháme zchladnout, znovu vyždímáme a na jemno nasekáme
2. Potom špenát smícháme s nadrobno nasekanou bazalkou, oloupaným utřeným stroužkem česneku, vykapaným tvarohem, hladkou moukou, vejci a na jemno nastrouhaným parmazánem
3. Přidáme špetku muškátového oříšku, podle chuti osolíme, opepříme, vše dobře promícháme a vytvoříme noky velikosti vlašského oříšku, které dáme na 30 minut do ledničky
4. Knedlíčky vaříme ve vroucí vodě a až vyplavou k povrchu, vaříme ještě 1 minut, pak je vyndáme a necháme okapat
5. Podáváme pokapané olivovým olejem a ozdobené rukolou.