REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Baklažány na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V mouce obalené a pak orestované baklažány, nakonec podušené ve smetaně.


Ingredience:
1 kgbaklažánů
80 gmásla
20 ghladké mouky
4 dlsmetany
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Baklažány nakrájíme na kolečka, osolíme po obou stranách, dáme na cedník a necháme hodinu odležet
2. Potom baklažány opláchneme, osušíme, opepříme, obalíme v hladké mouce 3. Opečeme je na rozpáleném másle dozlatova
4. Nakonec baklažány přeložíme do hrnce, zalijeme smetanou a dusíme cca 10 minut pod pokličkou
5. Podáváme je nejlépe s rýži mírně zalité smetanou.

Doporučení:

Příloha: Vařená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy