Kanapky připravené ze slaných krekrů, ozdobené tuňákovým a hráškovým krémem. Skvělé pohoštění, zajímavá součást například silvestrovského menu.
Ingredience:
100 g | slaných krekrů |
petrželka na ozdobení | |
Na tuňákový krém: | |
2 plechovky | tuňáka ve vlatsní šťávě |
5 lžic | majonézy |
1 lžíce | citrónové šťávy |
2 ks | vejce |
bílý pepř | |
sůl | |
Na hráškový krém: | |
1 balíček | mraženého hrášku |
1 lžíce | rajského protlaku |
2 ks | stroužky česneklu |
2 ks | šalotky |
2 g | želatiny |
cayenský pepř | |
šťáva z 1/2 ks citrónu | |
sůl |
Postup:
Kanapky s tuňákovým krémem:
1. Majonézu, citrónovou šťávu, sůl a pepř rozmixujeme s tuňákem
2. Hmotu nastříkáme na krekry cukrářským zdobícím sáčkem, nebo ji jen tak poklademe lžičkou
3. Jednotlivé kanapky ozdobíme nasekaným vejcem uvařeným natvrdo.
Kanapky s hráškovým krémem:
1. Hrášek povaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a rozmixujeme s cibulí, česnekem, rajským protlakem a šťávou z citrónu
2. Želatinu rozpustíme a vmícháme do krému
3. Hmotu nastříkáme na krekry cukrářským zdobícím sáčkem, nebo ji jen tak poklademe lžičkou
4. Kanapky posypeme pepřem.
Kanapky ozdobně vyskládáme na velkou mísu a servírujeme jako součást rautového stolu, nebo třeba jen tak k vínu.