REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánové muffiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když jde o bezlepkovou variantu receptu vhodnou pro celiaky, lékaři většinou doporučují lidem, kterým byla diagnostikována celiakie, aby po dobu půl roku až roku nekonzumovali žádný oves, ani jeho bezlepkovou variantu. Pokud se stabilizovaný celiak rozhodne do jídelníčku bezlepkový oves zařadit, mělo by se tak dít pod dohledem lékaře, který pravidelnými odběry krve bude hlídat reakci imunitního systému. Pokud budou testy v pořádku, pak je certifikovaný bezlepkový oves vhodnou volbou pro zpestření jídelníčku.


Ingredience:
Na cca 12 muffinů:
3 kszralé banány
1 ksvejce
200 gKlíčených ovesných vloček Semix
120 gbílého jogurtu
100 gvysokoprocentní čokolády
60 gtřtinového cukru
100 mlmléka
1 polévková lžícekokosového oleje
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkaskořice
1/2 lžičkypečicí sody
papírové košíčky
papír na pečení + vhodná sklenice

Postup:
  1. Vejce vyšleháme společně s cukrem. 2,5 banánu rozmixujeme dohladka společně s bílým jogurtem.
  2. Půlku banánu si necháme na zdobení. Rozmixovaný banán s jogurtem přilijeme k vyšlehaným vejcím společně s kokosovým olejem a promícháme.
  3. Ovesné vločky umixujeme na mouku, smícháme s práškem do pečiva, sodou na pečení, skořicí a přidáme společně k mokrým surovinám. Nakonec přidáme mléko a mícháme, dokud se nám všechny suroviny nespojí. Čokoládu nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta.
  4. Připravíme si formu na muffiny a pečicí papír. Z pečicího papíru nastříháme čtverce o velikosti cca 15 cm x 15 cm. Budeme jich potřebovat celkem 12, jelikož těsto vychází na 12 muffinů. Dále si připravíme sklenici se dnem stejně velkým, jako je dno formy na muffiny. Sklenici překlopíme dnem nahoru. Střed papíru položíme na dno převrácené sklenice a začneme papír skládat kolem dokola. Papír po stranách překládáme, aby nám vzniknul košíček, který vložíme do formy. Poté košíčky plníme těstem. Takto pokračujeme i u dalších košíčků.
  5. Naplněné papírové košíčky ještě ozdobíme kolečkem banánu a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů po dobu cca 30 minut. Po vytáhnutí z trouby necháme muffiny vychladnout a poté si můžete užít jejich skvělou chuť!
Doporučení:

Recept k článku: Bezlepkový oves

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy