REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánová žemlovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá varianta české žemlovky s náplní z banánů.


Ingredience:
400 grohlíků nebo toustového chleba
200 grozinek máčených v rumu
120 gmoučkového cukru
750 mlsmetany na vaření 12 %
1 lžičkavanilkového extraktu
5 ksbanánů
3 ksvejce
máslo na vymazání mísy
špetka soli

Postup:

1. Vejce prošleháme s vanilkovým extraktem, solí a 100 g cukru, nakonec přimícháme smetanu
2. Přidáme na kolečka nakrájené rohlíky nebo toustový chleba nakrájený na větší čtverce, na kolečka nakrájené banány, okapané rozinky a opatrně vše promícháme, necháme asi 10 minut rozležet
3. Směs nalijeme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme moučkovým cukrem a pečeme tak 20 minut v troubě vyhřáté na 150-160 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy