Zajímavá varianta české žemlovky s náplní z banánů.
Ingredience:
400 g | rohlíků nebo toustového chleba |
200 g | rozinek máčených v rumu |
120 g | moučkového cukru |
750 ml | smetany na vaření 12 % |
1 lžička | vanilkového extraktu |
5 ks | banánů |
3 ks | vejce |
máslo na vymazání mísy | |
špetka soli |
Postup:
1. Vejce prošleháme s vanilkovým extraktem, solí a 100 g cukru, nakonec přimícháme smetanu
2. Přidáme na kolečka nakrájené rohlíky nebo toustový chleba nakrájený na větší čtverce, na kolečka nakrájené banány, okapané rozinky a opatrně vše promícháme, necháme asi 10 minut rozležet
3. Směs nalijeme do máslem vymazané zapékací misky, posypeme moučkovým cukrem a pečeme tak 20 minut v troubě vyhřáté na 150-160 °C.