REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bagety s rostbífem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené bagety plněné křenovou majonézou, rukolou a rostbifem.


Ingredience:
2 ksdlouhých celozrnných baget
12 ksplátků rostbifu
1 lžíceolivového oleje
2 hrstirukoly
máslo na potření
Na křenovou majonézu:
4 lžícemajonézy
2 ksjablek
1 kskřenu velikosti palce
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Jablka i křen oloupeme, do misky na jemno nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, vmícháme majonézu a podle chuti osolíme i opepříme
2. Bagety rozpůlíme, pak podélně prokrojíme, na suché pánvi dokřupava opečeme a potřeme máslem
3. Očištěnou rukolu opláchneme, necháme okapat, dáme do mísy, zakapeme olivovým olejem a promícháme
4. Na spodní díly baget rozdělíme připravenou křenovou majonézu s rukolou, poklademe plátky rostbifu, na ně dáme ještě trochu rukoly a přiklopíme vrchní částí baget.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy