REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bagely se sušenou šunkou, kozím sýrem a karamelizovanou cibulkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na silvestrovské obložené pečivo s kozím sýrem (pro chuť i na zasycení). Raz dva, tak vykouzlíte občerstvení, které by mohlo konkurovat občerstvení od profíků.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksbagely
4 ksstředně velká vyzrálá rajčata
4 kslisty hlávkového salátu
8 ksplátků sušené šunky (prosciutto, jamón atp.)
2 kscibule
1 ksváleček kozího sýru Bûche de chèvre affinée Soignon
2 polévkové lžícemedu
1 lžičkamásla
balzamikový ocet
piniové oříšky
třtinový cukr
olivový olej
tymián

Postup:
  1. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a položíme na plech navrch na plech. Posypeme každé tymiánem, troškou třtinového cukru a lehce zakápneme olivovým olejem s balzamikem. Pečeme 30 minut na 150 °C a pak cca 1,5 hodiny na 120 °C (odvíjí se od velikosti rajčat). Rajčata by neměla být spálená ale pěkně opečená.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme a na másle necháme zkaramelizovat, v závěru přípravy přidáme med a necháme cibuli trochu zchladnout.
  3. Bagely rozdělíme na polovinu a rozpečeme je.
  4. Na spodní díl bagelu dáme list omytého a osušeného salátu, 2 plátky sušené šunky, plátky konfitovaných rajčat spolu se zkaramelizovanou medovou cibulí a zasypeme piniovými oříšky. Na závěr přidáme plátky kozího sýra Soignon a přiklopíme vrchním dílem bagelu.
Poznámka:

Foto zdroj: Soignon

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Hollandia rozšířila počet robotů ve výrobě. Nové řešení šetří lidské zdroje a pomáhá s fyzicky namáhavou prací

Společnost Hollandia Karlovy Vary implementovala do svého výrobního závodu v Krásném údolí další robotické řešení. V současnosti tak spolu s logistickým centrem využívá celkem pět robotů. Jejich hlavní úlohou je kromě nahrazení rutinních činností i snaha o ulehčení fyzicky náročné práce zaměstnancům. Ti se tak po implementaci robotických řešení mohou věnovat jiným činnostem.

číst dále ...

Domácí kuchyně za nízkou cenu až domů. Košík.cz začal rozvážet dotovaná hotová jídla, nabídku bude měnit každý týden

Na jedné straně stovky tisíc domácností v karanténě, na straně druhé gastronomické provozy, které jsou v současnosti závislé na rozvozu potravin a mají miliony korun v nezpracovaných zásobách. Online supermarket Košík.cz proto spustil novou platformu Hotovky Košík, která umožní lidem objednávat hotové jídlo s dovozem domů pomocí kurýrů DoDo. Jídlo, které je z prvotřídních surovin, bude s ohledem na situaci prodáváno i distribuováno za nákladovou cenu, tak aby si rodiny mohly dovolit nákup vícero porcí a pro rozvoz bude mimo jiné využito také dobrovolníků. O menu budou navíc rozhodovat sami zákazníci – měnit se bude každý týden.

číst dále ...

S kuchařem po Evropě – Portugalsko: Kalamáry plněné sýrem s grilovanou zeleninou

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tímto video receptem se podíváme do země nacházející se na Pyrenejském poloostrově – do Portugalska.

číst dále ...

Pečivo jako čerstvé i na velikonoční pondělí

Není nad čerstvé pečivo k snídani. Ne vždy má však člověk možnost zajít ráno do pekárny a dopřát si křupavé rohlíky či chléb. Jak se tedy o pečivo postarat, aby i na Velikonoční pondělí bylo jako čerstvé? Jak pečivo skladovat, aby již druhý den nezkamenělo nebo jej nezdobila plíseň? Stačí pár jednoduchých pravidel a na pečivu bude možné si pochutnávat i několik dní po jeho nákupu.

číst dále ...

Dvanáct tisíc franků tomu, kdo dokáže konzervovat potraviny

O tom, že je dobré mít doma zásoby potravin, jsme se momentálně všichni přesvědčili. Věděl to už Napoleon Bonaparte, který se v roce 1795 rozhodl odměnit kohokoliv, kdo najde způsob, jak uchovat čerstvé jídlo pro armádu. Výzvy se tehdy chopil pařížský kuchtík, který se nechal inspirovat vínem. Proč by se jídlo nedalo udržovat v lahvích? S touto myšlenkou si nedal pokoj celých patnáct let, až přišel na princip zavařování. Ještě tentýž rok na druhé straně kanálu La Manche přišel britský obchodník s nápadem, že místo skla použije plech. A začalo se vesele konzervovat.

číst dále ...

S kuchařem po Evropě – Irsko: Dušené skopové maso se zeleninou a bramborami

Video recept z irské kuchařky. S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tento recept nás zavede na ostrov, tentokrát na severozápadě Evropy – do Irska.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy