REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angreštový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilovaný angrešt v nálevu z vody a cukru, bez chemických konzervantů.


Ingredience:
angeršt
sklenice na zavařování
voda
Na cukrový nálev:
1 lvody
0,75 kgcukru

Postup:

1. Angrešt opatrně předvaříme ve vodě teplé kolem 65 °C a to po dobu 5 minut
2. Pak ho zchladíme ve studené vodě, nasypeme do sklenic a zalijeme horkým nálevem
3. Angrešt sterilujeme ve sklenicích o obsahu 1 l 20 minut při teplotě 85 °C nebo ve sklenicích o obsahu 0,5 l a to po dobu 15 minut při teplotě 85 °C.

Příprava nálevu:
1. Nálev připravíme svařením 1 l vody s 0,75 kg cukru, získáme tak asi 1,5 l nálevu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy