REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angreštový kompot II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kompot z tvrdších plodů angreštu zavařených v cukrovém roztoku.


Ingredience:
tvrdší plody angreštu
Na nálev z 1 l vody:
400 gcukru
1 lvody

Postup:

1. Angrešt očistíme a opereme, necháme okapat a mírně propíchneme větší jehlou
2. Naplníme jej do zavařovacích sklenic a zalijeme cukrovým roztokem, necháme 12 hodin stát, aby angrešt nasákl roztokem
3. Roztok dolijeme, sklenice důkladně uzavřeme víčky
4. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy