REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angreštovo-rybízový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařovaný angrešt s červeným rybízem.


Ingredience:
500 gkrystalového cukru
500 gčerveného rybízu
500 gangreštu
1/4 lžičkykyseliny citronové
1 l vody

Postup:

1. Vodu svaříme, necháme v ní rozpustit cukr a přimícháme kyselinu citronovou
2. Angrešt omyjeme, zbavíme okvětí i stopek, červený rybíz opereme a odstopkujeme
3. Ovoce přendáme do dobře umytých sklenic, zalijeme nálevem tak, aby bylo potopené a zavařujeme při teplotě 80 °C po dobu 20 minut
4. Sklenice s kompoty zchladíme a před uložením lehce protřepeme.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy