REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Agnolotti s máslem a šalvějí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Agnolotti (plněné těstoviny – taštičky) uvařené v mírně osolené vodě a promíchané s rozpuštěným máslem a šalvějí.


Ingredience:
400 gtěstovin typu "agnolotti"
80 gmásla
několik lístků šalvěje
sůl
voda na uvaření těstovin

Postup:

1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě “al dante” (na skus)
2. Propláchnuté, důkladně odkapané vmícháme do rozpuštěného másla, do něhož vložíme několik lístků nahrubo nasekané šalvěje
3. Na mírném ohni krátce promícháme a ihned servírujeme.

Doporučení:

Tímto způsobem můžeme připravit i ravioli nebo tortellini.

Poznámka:

Agnolotti jsou plněné taštičky podobné těstovinám ravioli, mají však jiný tvar.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy