REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Radek Šubrt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Narodil se v roce 1971. Své bohaté zkušenosti dnes využívá jako šéfkuchař několika pražských restaurací, včetně proslulého hotelu Le Palias. Je znám také díky úspěšnému kuchařskému pořadu na Nově MasterChef, kde si střihl roli porotce a moderátora.


Slavní kuchaři Česka, světové kuchařské celebrityUž od malička ho vaření očarovalo. V roce 1992 dokončil Střední odborné učiliště v Praze 3, obor kuchař. Protože profesionální gastronomie je procesem celoživotního vzdělávání, jak sám říká, rozhodl se krátce po dokončení studií na nic nečekat a vyrazit na zkušenou do zahraničí. Teprve tam poznal tu pravou kuchařinu.

Sledovat Radka Šubrta při práci je jako dívat se na tanečního mistra; místo smyček a elips se ale pohybuje po přímkách. Radek neudělá jediný zbytečný pohyb a dokáže téměř nemožné – při vaření má kolem sebe téměř stále pořádek. Možná k tomu přispěla i stáž u slovutného Daniela Bouluda v New Yorku – k přípravě a výdeji jídla v restauraci Daniel’s se prý vzhledem k prostorovým omezením přistupovalo se spartakiádní synchronizací.

Na počátku jeho profesní kariéry se Radkovi stačilo jen rozhlédnout aby pochopil, že cesta na špičku vede především přes zkušenosti a pak zase přes zkušenosti. Šel si za nimi a ať už to byly význačné hotely v Praze, Německu, Švýcarsku nebo v Americe, své kuchařské krédo, nechat každou surovinu promluvit samu za sebe a vyznít až do posledního chuťového akordu, vycizeloval k dokonalosti. S Radkem můžete hledat tajemství steaků, přípravy ryb, klasických položek české kuchyně, salátů či elegantních dezertů, zná je všechny.

Tak jako neudělá zbytečný krok v kuchyni, neudělá jej ani přeneseně při přípravě jídel. A funguje to stejně dobře v oblasti prvotřídního cateringu tak v pražském pětihvězdičkovém hotelu Le Palais či restauraci Sokool, jako v podniku jednoho z nejslavnějších a cenami ověnčených světových šéfkuchařů.

Něco málo z jeho praxe:

1993 -1994 Chef v hotelu Adria

1994 -1996 Chef de Partie v české restauraci St. Wenceslas Restaurant v Mnichově v Německu

1996 -1997 Chef de Partie v hotelu Mövenpick v Praze

1997 -1999 Sous Chef v hotelu Don Giovanni v Praze a v hotelu Bad Blumau v Rakousku

1999 -2000 Chef de Partie v pražském hotelu Radisson SAS

2000 -2001 Chef de Partie do hotelu Des Balancess v Luzernu ve Švýcarsku

2001 -2002 Chef de Partie v pražském hotelu Radisson SAS

2002 – 2010 šéfkuchař hotelu Le Palais v Praze

Společně se svým týmem také zajišťuje pro klienty catering na společenských akcích, party a oslavách. Další informace najdete na jeho stránkách http://www.radek-subrt.cz

Zdroj: www.radek-subrt.cz, http://www.prakul.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Luštěniny jako základ moderní kuchyně

Moderní kuchařky boří mýty ve stravování. Namísto masných pokrmů přinášejí do Česka variace na zdravá jídla z celého světa. Luštěniny se díky nim dostávají z přílohového místa na výsluní našich talířů. Inspirujte se 3 nejoblíbenějšími recepty!

číst dále ...

Sedmero zajímavostí o ledovém čaji

Ledové čaje nejrůznějších příchutí se v  posledních letech těší stále větší oblibě po celém světě. Patříte také mezi hrdé fanoušky tohoto jedinečného osvěžení s neodolatelnou chutí? Potom je právě teď ideální čas dozvědět se o něm pár zajímavostí, kterými budete moci ohromovat své okolí.

číst dále ...

Malá třešňová kuchařka – ty nejlepší recepty s třešněmi

Když přijde sezóna třešní, je třeba třešně rychle zpracovat. Můžeme je zavařit, naložit celé, nebo uchovat například ve formě džemů či marmelád. Z třešní lze také připravit mnoho úžasných dobrot. Asi nejčastěji je využíváme jako součást různých dezertů, ale dají se také upravit jako příloha k různým masům, či z nich udělat skvělou polévku. Z třešní ale můžeme vyrobit i sladké šťávy či lahodné alkoholické likéry. Inspirujte se tímto výběrem TOP receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Bílý jogurt bez laktózy od Hollandie jednoznačně vyhrál svou kategorii v soutěži Mlékárenský výrobek roku 2019

Bezlaktózový jogurt od české mlékárny Hollandia převálcoval svými kvalitami konkurenci v jedné z nejpočetněji obsazené kategorii soutěže Mlékárenský výrobek roku 2019. Produkty z mléka hodnotilo 23 nezávislých odborníků na konci dubna. Bílý jogurt bez laktózy si podmanil porotce především svou chutí, která je příjemně jogurtově kyselá, což není u výrobků bez laktózy zvykem.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování či využití čerstvých meruněk

Meruňky jsou skvělé čerstvé, jen tak, ale také po staletí patří mezi oblíbené suroviny mnoha světových kuchyní, včetně té naší české! V tomto výběru vyzkoušených receptů jsme prohledali za vás naši databázi a našli pro vás ty nejlepší recepty, co v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz máme na zpracování nebo využití právě meruněk.

číst dále ...

Bezlepkové pečení, a navíc v bio kvalitě? Konečně si doma upečete oblíbené koláče!

Kdo by nemiloval domácí buchty, sladké zákusky či dokonce voňavé pečivo z kvalitní poctivé mouky? Široký výběr z nejrůznějších druhů bio mouky se v českých regálech objevuje už dlouho. Na své si ale konečně pořádně přijdou i ti, kteří si klasickou mouku dopřát nemohou. V poslední době se stále více rozšiřuje nabídka bezlepkové bio mouky pro celiaky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy