REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Radek Šubrt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Narodil se v roce 1971. Své bohaté zkušenosti dnes využívá jako šéfkuchař několika pražských restaurací, včetně proslulého hotelu Le Palias. Je znám také díky úspěšnému kuchařskému pořadu na Nově MasterChef, kde si střihl roli porotce a moderátora.


Slavní kuchaři Česka, světové kuchařské celebrityUž od malička ho vaření očarovalo. V roce 1992 dokončil Střední odborné učiliště v Praze 3, obor kuchař. Protože profesionální gastronomie je procesem celoživotního vzdělávání, jak sám říká, rozhodl se krátce po dokončení studií na nic nečekat a vyrazit na zkušenou do zahraničí. Teprve tam poznal tu pravou kuchařinu.

Sledovat Radka Šubrta při práci je jako dívat se na tanečního mistra; místo smyček a elips se ale pohybuje po přímkách. Radek neudělá jediný zbytečný pohyb a dokáže téměř nemožné – při vaření má kolem sebe téměř stále pořádek. Možná k tomu přispěla i stáž u slovutného Daniela Bouluda v New Yorku – k přípravě a výdeji jídla v restauraci Daniel’s se prý vzhledem k prostorovým omezením přistupovalo se spartakiádní synchronizací.

Na počátku jeho profesní kariéry se Radkovi stačilo jen rozhlédnout aby pochopil, že cesta na špičku vede především přes zkušenosti a pak zase přes zkušenosti. Šel si za nimi a ať už to byly význačné hotely v Praze, Německu, Švýcarsku nebo v Americe, své kuchařské krédo, nechat každou surovinu promluvit samu za sebe a vyznít až do posledního chuťového akordu, vycizeloval k dokonalosti. S Radkem můžete hledat tajemství steaků, přípravy ryb, klasických položek české kuchyně, salátů či elegantních dezertů, zná je všechny.

Tak jako neudělá zbytečný krok v kuchyni, neudělá jej ani přeneseně při přípravě jídel. A funguje to stejně dobře v oblasti prvotřídního cateringu tak v pražském pětihvězdičkovém hotelu Le Palais či restauraci Sokool, jako v podniku jednoho z nejslavnějších a cenami ověnčených světových šéfkuchařů.

Něco málo z jeho praxe:

1993 -1994 Chef v hotelu Adria

1994 -1996 Chef de Partie v české restauraci St. Wenceslas Restaurant v Mnichově v Německu

1996 -1997 Chef de Partie v hotelu Mövenpick v Praze

1997 -1999 Sous Chef v hotelu Don Giovanni v Praze a v hotelu Bad Blumau v Rakousku

1999 -2000 Chef de Partie v pražském hotelu Radisson SAS

2000 -2001 Chef de Partie do hotelu Des Balancess v Luzernu ve Švýcarsku

2001 -2002 Chef de Partie v pražském hotelu Radisson SAS

2002 – 2010 šéfkuchař hotelu Le Palais v Praze

Společně se svým týmem také zajišťuje pro klienty catering na společenských akcích, party a oslavách. Další informace najdete na jeho stránkách http://www.radek-subrt.cz

Zdroj: www.radek-subrt.cz, http://www.prakul.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy