REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Radek Šubrt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Narodil se v roce 1971. Své bohaté zkušenosti dnes využívá jako šéfkuchař několika pražských restaurací, včetně proslulého hotelu Le Palias. Je znám také díky úspěšnému kuchařskému pořadu na Nově MasterChef, kde si střihl roli porotce a moderátora.


Slavní kuchaři Česka, světové kuchařské celebrityUž od malička ho vaření očarovalo. V roce 1992 dokončil Střední odborné učiliště v Praze 3, obor kuchař. Protože profesionální gastronomie je procesem celoživotního vzdělávání, jak sám říká, rozhodl se krátce po dokončení studií na nic nečekat a vyrazit na zkušenou do zahraničí. Teprve tam poznal tu pravou kuchařinu.

Sledovat Radka Šubrta při práci je jako dívat se na tanečního mistra; místo smyček a elips se ale pohybuje po přímkách. Radek neudělá jediný zbytečný pohyb a dokáže téměř nemožné – při vaření má kolem sebe téměř stále pořádek. Možná k tomu přispěla i stáž u slovutného Daniela Bouluda v New Yorku – k přípravě a výdeji jídla v restauraci Daniel’s se prý vzhledem k prostorovým omezením přistupovalo se spartakiádní synchronizací.

Na počátku jeho profesní kariéry se Radkovi stačilo jen rozhlédnout aby pochopil, že cesta na špičku vede především přes zkušenosti a pak zase přes zkušenosti. Šel si za nimi a ať už to byly význačné hotely v Praze, Německu, Švýcarsku nebo v Americe, své kuchařské krédo, nechat každou surovinu promluvit samu za sebe a vyznít až do posledního chuťového akordu, vycizeloval k dokonalosti. S Radkem můžete hledat tajemství steaků, přípravy ryb, klasických položek české kuchyně, salátů či elegantních dezertů, zná je všechny.

Tak jako neudělá zbytečný krok v kuchyni, neudělá jej ani přeneseně při přípravě jídel. A funguje to stejně dobře v oblasti prvotřídního cateringu tak v pražském pětihvězdičkovém hotelu Le Palais či restauraci Sokool, jako v podniku jednoho z nejslavnějších a cenami ověnčených světových šéfkuchařů.

Něco málo z jeho praxe:

1993 -1994 Chef v hotelu Adria

1994 -1996 Chef de Partie v české restauraci St. Wenceslas Restaurant v Mnichově v Německu

1996 -1997 Chef de Partie v hotelu Mövenpick v Praze

1997 -1999 Sous Chef v hotelu Don Giovanni v Praze a v hotelu Bad Blumau v Rakousku

1999 -2000 Chef de Partie v pražském hotelu Radisson SAS

2000 -2001 Chef de Partie do hotelu Des Balancess v Luzernu ve Švýcarsku

2001 -2002 Chef de Partie v pražském hotelu Radisson SAS

2002 – 2010 šéfkuchař hotelu Le Palais v Praze

Společně se svým týmem také zajišťuje pro klienty catering na společenských akcích, party a oslavách. Další informace najdete na jeho stránkách http://www.radek-subrt.cz

Zdroj: www.radek-subrt.cz, http://www.prakul.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vhodné potraviny využívané při dietě

Článek pana Jaroslava Vašáka. Potraviny, které vám umožní snížit váhu. Víte které suroviny jsou pro dietu ty nejvhodnější? Tak například artyčoky, avokáda, čekanky, datle, fazolové lusky, grapefruity… Ano, ať už držíte jakoukoliv dietu, je třeba, při přípravě dietních pokrmů, vybrat ty potraviny, po kterých se hubne.

číst dále ...

Odlehčená oblíbená jídla, která potěší celou rodinu

Přemýšlíte, jak překvapit a hlavně nasytit vaše strávníky? Pořád probíráte nové recepty? Už nehledejte a vyzkoušejte osvědčené klasiky, ale nově s kuřecím mletým masem. Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí maso. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Připravte si doma mini burgery, kuřecí tatarák, knedlíčky do polévky, sekanou, karbanátky nebo se inspirujte světovými hity jako jsou špagety bolognese, skotská vejce nebo chilli con carne. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby.

číst dále ...

Zažeňte únorovou únavu pomocí těchto receptů

V druhém letošním měsíci potřebujeme doplnit síly po dlouhé zimě a temných dnech. Čím si tedy podmaní únor naše chuťové pohárky? Ideálně něčím zemitým a hutnějším, ale zároveň dobře stravitelným. Pojítkem všech našich receptů jsou proto zelenina a ovoce doplněné o vydatnější suroviny, jako je tvaroh, zvěřina, sýr nebo smetana. Čeká na vás polévka z pečené cibule, jelení hřbet s restovanou zeleninou, pečená mrkev s tvarohem a jako dezert jablečné řezy se zakysanou smetanou. Díky čemu budou vaše pokrmy dokonalé? Především díky tomu, že přemýšlíte o výběru surovin a kupujete ty kvalitní, což na ně prozradí mj. také značky kvality potravin na jejich obalech. Jedná se např. o Klasu nebo Regionální potravinu.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare – pochutnáte si a po celé 3 měsíce můžete soutěžit o skvělé výhry!

Zapečené brambory nebo špagety s tuňákem? Milujete italskou kuchyni nebo jste zastánci tradiční klasiky? Rádi objevujete nové recepty a zkoušíte netradiční kombinace, ale zároveň hledíte na zdravou stravu a štíhlou linii? Pak neváhejte a vyzkoušejte zbrusu nové recepty od Rio Mare. Nejen, že si pochutnáte a prospějete svému zdraví, ale ještě můžete vyhrát parádní ceny! Sledujte www.riomaresoutez.cz a dozvíte se víc!

číst dále ...

Svačinové pomazánky, TOP výběr těch nejlepších receptů z databáze kuchařky ReceptyOnLine.cz

Jednoduché recepty na úžasné pomazánky servírované jen tak, namazané na pečivu. Některé se dají používat i jako dipy, k namáčení krekrů či kousků zeleniny, jiné lze využít i na potření chlebíčků, či kanapek. Ovšem především je využijeme na přípravu chutných svačinek do školy, práce či na výlet. V tomto výběru svačinových pomazánek najdete 24 vyzkoušených receptů!

číst dále ...

Nealko koktejlová inspirace na druhou polovinu únorové výzvy

Polovina Suchého února je za námi a možná už vás přepadá chuť na některý z oblíbených míchaných drinků. Dobrou zprávou je, že si jejich lahodnou chuť můžete užít, aniž byste svůj únorový závazek porušili. S nealkoholickými šumivými víny Bohemia Sekt a sirupy Monin vás čeká dokonalá nealko-koktejlová paleta chutí, vůní a barev. Který z následujících drinků vás láká vyzkoušet jako první?

číst dále ...

Ochutnejte unikátní vajíčka z pastevního chovu

Statek Dvořák je rodinnou firmou, která v roce 1993 obnovila rodinnou tradici hospodaření přerušenou komunistickým režimem. Vedle rostlinné výroby se věnují chovu slepic a produkci vajec. Ve firmě si doslova „ujíždějí na trávě,“ protože slepice se s mobilním kurníkem každý týden posouvají po louce a tráví svůj čas ve volném výběhu plném nové a čerstvé potravy. Vajíčka jsou balena do krabiček, na jejichž výrobu se využívá právě tráva z louky. Způsob chovu slepic je u Dvořáků opravdu unikátní a projevuje se i na kvalitě vajec.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy