REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pro perfektní chuť masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Kotányi - grilováníNový postup při grilování masa z USA! Rádi sledujete trendy v grilování? Pak vám nemůže uniknout letošní horká novinka – ruby.

Tyto speciální směsi na maso fungují na principu vtírání koření přímo do steaků. Díky tomu se lépe rozvine vůně i chuť jednotlivých ingrediencí v sáčku.

Přejděte na metodu rubování – nebudete litovat!


Připadá vám maso vytažené z grilu bez chuti, ačkoliv jste ho přes noc nechali ležet v kořeněné marinádě? Není divu. Zatímco jste spali, olej okolo masa utvořil neprostupnou hradbu. Koření tak nemělo šanci doputovat až ke steakům a v podstatě zůstalo nevyužité.

Ruby pochází ze Spojených států, tedy z kolébky grilování. Jsou nejnovějším trendem ve způsobu úpravy masa. Jejich tajemství spočívá v tom, že směs těsně před grilováním vetřete přímo do svaloviny. Základní postup je jednoduchý: maso navlhčete trochou rostlinného nebo olivového oleje, posypejte směsí a důkladně vetřete.

Ruby neobsahují žádné zvýrazňovače chuti, konzervační látky ani umělá aromata. Díky procesu hrubého drcení jsou mnohem hrubější a zrnitější. Někdy dokonce zahrnují celistvé zlomky jednotlivých ingrediencí. Hodí se pro veškeré druhy masa – hovězí, vepřové, drůbeží i ryby.

 

Rubové směsi KOTÁNYI seženete za doporučenou maloobchodní cenu 19,90 Kč. Vyzkoušejte jednu z dostupných variant.

KOTÁNYI Rub Uzený

Kouřový a lehce nasládlý. Báječně se hodí k rybě, zejména ke pstruhovi.

KOTÁNYI Rub Kávový

S příměsí opražených kávových zrn, které rozvinou lákavé aroma.

KOTÁNYI Rub Orient

Výborně se hodí na drůbež, například kuřecí paličky.

 

Příklady receptů:

Grill Kotlet Texas

Pro jednu osobu:

  • vepřové kotlety, nebo steaky z hovězího masa

  • kořenící směs Kotányi Rub Uzený

  • olivový olej

  • hořčice

Postup

Maso potřete marinádou z olivového oleje a hořčice. Posypejte směsí Kotányi Rub Uzený, kterou důkladně vetřete do svaloviny. Poté grilujte z obou stran.

 

PR - Kotányi - grilování

 

 

TexMex Buffalo křídla s pikantní rajčatovou omáčkou

Pro dvě osoby:

  • 500 g kuřecích křidélek

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 polévková lžíce kořenící směsi Kotányi Rub Orient

na pikantní omáčku

  • 1/8 l rajčatové šťávy

  • 1 lžíce kečupu

  • Kotányi mořská sůl s jódem

  • špetka Kotányi mletého kajenského pepře

  • 1 lžička medu

  • 1 lžička hrubě nasekaného rozmarýnu Kotányi

Postup

Kořenící směsi Kotányi Rub Orient smíchejte s olivovým olejem, marinádou potřete kuřecí křídla
a nechte 20 minut odležet.

Poté dejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 35 minut tak, aby křídla byla křupavá.

Na omáčku smíchejte všechny ingredience a podávejte s křupavými kuřecími křidélky.

 

PR - Kotányi - grilování

 

Zdroj: Kotanyi.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy