REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pro perfektní chuť masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Kotányi - grilováníNový postup při grilování masa z USA! Rádi sledujete trendy v grilování? Pak vám nemůže uniknout letošní horká novinka – ruby.

Tyto speciální směsi na maso fungují na principu vtírání koření přímo do steaků. Díky tomu se lépe rozvine vůně i chuť jednotlivých ingrediencí v sáčku.

Přejděte na metodu rubování – nebudete litovat!


Připadá vám maso vytažené z grilu bez chuti, ačkoliv jste ho přes noc nechali ležet v kořeněné marinádě? Není divu. Zatímco jste spali, olej okolo masa utvořil neprostupnou hradbu. Koření tak nemělo šanci doputovat až ke steakům a v podstatě zůstalo nevyužité.

Ruby pochází ze Spojených států, tedy z kolébky grilování. Jsou nejnovějším trendem ve způsobu úpravy masa. Jejich tajemství spočívá v tom, že směs těsně před grilováním vetřete přímo do svaloviny. Základní postup je jednoduchý: maso navlhčete trochou rostlinného nebo olivového oleje, posypejte směsí a důkladně vetřete.

Ruby neobsahují žádné zvýrazňovače chuti, konzervační látky ani umělá aromata. Díky procesu hrubého drcení jsou mnohem hrubější a zrnitější. Někdy dokonce zahrnují celistvé zlomky jednotlivých ingrediencí. Hodí se pro veškeré druhy masa – hovězí, vepřové, drůbeží i ryby.

 

Rubové směsi KOTÁNYI seženete za doporučenou maloobchodní cenu 19,90 Kč. Vyzkoušejte jednu z dostupných variant.

KOTÁNYI Rub Uzený

Kouřový a lehce nasládlý. Báječně se hodí k rybě, zejména ke pstruhovi.

KOTÁNYI Rub Kávový

S příměsí opražených kávových zrn, které rozvinou lákavé aroma.

KOTÁNYI Rub Orient

Výborně se hodí na drůbež, například kuřecí paličky.

 

Příklady receptů:

Grill Kotlet Texas

Pro jednu osobu:

  • vepřové kotlety, nebo steaky z hovězího masa

  • kořenící směs Kotányi Rub Uzený

  • olivový olej

  • hořčice

Postup

Maso potřete marinádou z olivového oleje a hořčice. Posypejte směsí Kotányi Rub Uzený, kterou důkladně vetřete do svaloviny. Poté grilujte z obou stran.

 

PR - Kotányi - grilování

 

 

TexMex Buffalo křídla s pikantní rajčatovou omáčkou

Pro dvě osoby:

  • 500 g kuřecích křidélek

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 polévková lžíce kořenící směsi Kotányi Rub Orient

na pikantní omáčku

  • 1/8 l rajčatové šťávy

  • 1 lžíce kečupu

  • Kotányi mořská sůl s jódem

  • špetka Kotányi mletého kajenského pepře

  • 1 lžička medu

  • 1 lžička hrubě nasekaného rozmarýnu Kotányi

Postup

Kořenící směsi Kotányi Rub Orient smíchejte s olivovým olejem, marinádou potřete kuřecí křídla
a nechte 20 minut odležet.

Poté dejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 35 minut tak, aby křídla byla křupavá.

Na omáčku smíchejte všechny ingredience a podávejte s křupavými kuřecími křidélky.

 

PR - Kotányi - grilování

 

Zdroj: Kotanyi.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Ochutnejte pravé sicilské cannoli!

Cannoli je typický italský dezert ve tvaru trubiček, jehož kolébkou je Sicílie, proto bývají často označovány také jako cannoli siciliani. Tradičně se toto pečivo plní sýrem ricotta a připravovat jej lze na různé způsoby – kraje se zdobí drcenými pistáciemi či ořechy, čokoládou, koktejlovými třešněmi, kandovaným ovocem či strouhanou citrusovou kůrou.

číst dále ...

Odpočiňte si od masa a vsaďte na vegetariánské recepty

Dýně, lilky i cukety. Okuste tyto pestré královny zeleniny v neobvyklých receptech, ve kterých dokonale nahradí maso. Hodí se jak pro vegetariány, tak i pro ty z vás, kteří si chtějí dát od masa po letním grilování pauzu. Pootevřete kuchyňská dvířka zelenině a nechte se inspirovat neokoukanými recepty.

číst dále ...

Užijte si vánoční atmosféru společně a upečte si s dětmi perníkovou chaloupku

Nejkrásnější svátky v roce se pomalu blíží a vy si už jistě lámete hlavu tím, abyste vše stihli, měli včas napečeno a dopřáli svým blízkým to nejlepší. Zkuste ale trošku zvolnit a užít si svátky v poklidu s těmi, kteří jsou vám nejblíž. Zapalte si vonné svíčky, pusťte si koledy a upečte si s dětmi sen každé ratolesti – perníkovou chaloupku. Úspěch je předem zaručen, a navíc si užijete spoustu legrace.

číst dále ...

Vánoční cukroví jinak: Dejte sbohem pšeničné mouce a vyzkoušejte neobvyklé druhy

Perníčky, rumové kuličky i oblíbené linecké – zkuste při pečení cukroví místo klasické pšeničné mouky a z nich připravených ingrediencí zapojit jiné alternativy. Uvidíte, že vánoční tabuli obohatí nejen svou neobyčejnou chutí, ale také nutriční hodnotou a lehkostí. Ta se o Vánocích obzvláště hodí, protože na dietu obvykle není ani pomyšlení!

číst dále ...

Objevte pozitivní účinky medu na váš organismus

Během zimních měsíců a chřipkových období sahá mnoho lidí po zdravých potravinách, jako jsou ovoce a zelenina, ze kterých tělo čerpá prospěšné vitamíny a minerály. Potravinou, na kterou se v souvislosti s posilováním imunity často zapomíná, je včelí med. Příznivé účinky medu jsou však známé již po staletí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy