REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pro perfektní chuť masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Kotányi - grilováníNový postup při grilování masa z USA! Rádi sledujete trendy v grilování? Pak vám nemůže uniknout letošní horká novinka – ruby.

Tyto speciální směsi na maso fungují na principu vtírání koření přímo do steaků. Díky tomu se lépe rozvine vůně i chuť jednotlivých ingrediencí v sáčku.

Přejděte na metodu rubování – nebudete litovat!


Připadá vám maso vytažené z grilu bez chuti, ačkoliv jste ho přes noc nechali ležet v kořeněné marinádě? Není divu. Zatímco jste spali, olej okolo masa utvořil neprostupnou hradbu. Koření tak nemělo šanci doputovat až ke steakům a v podstatě zůstalo nevyužité.

Ruby pochází ze Spojených států, tedy z kolébky grilování. Jsou nejnovějším trendem ve způsobu úpravy masa. Jejich tajemství spočívá v tom, že směs těsně před grilováním vetřete přímo do svaloviny. Základní postup je jednoduchý: maso navlhčete trochou rostlinného nebo olivového oleje, posypejte směsí a důkladně vetřete.

Ruby neobsahují žádné zvýrazňovače chuti, konzervační látky ani umělá aromata. Díky procesu hrubého drcení jsou mnohem hrubější a zrnitější. Někdy dokonce zahrnují celistvé zlomky jednotlivých ingrediencí. Hodí se pro veškeré druhy masa – hovězí, vepřové, drůbeží i ryby.

 

Rubové směsi KOTÁNYI seženete za doporučenou maloobchodní cenu 19,90 Kč. Vyzkoušejte jednu z dostupných variant.

KOTÁNYI Rub Uzený

Kouřový a lehce nasládlý. Báječně se hodí k rybě, zejména ke pstruhovi.

KOTÁNYI Rub Kávový

S příměsí opražených kávových zrn, které rozvinou lákavé aroma.

KOTÁNYI Rub Orient

Výborně se hodí na drůbež, například kuřecí paličky.

 

Příklady receptů:

Grill Kotlet Texas

Pro jednu osobu:

  • vepřové kotlety, nebo steaky z hovězího masa

  • kořenící směs Kotányi Rub Uzený

  • olivový olej

  • hořčice

Postup

Maso potřete marinádou z olivového oleje a hořčice. Posypejte směsí Kotányi Rub Uzený, kterou důkladně vetřete do svaloviny. Poté grilujte z obou stran.

 

PR - Kotányi - grilování

 

 

TexMex Buffalo křídla s pikantní rajčatovou omáčkou

Pro dvě osoby:

  • 500 g kuřecích křidélek

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 polévková lžíce kořenící směsi Kotányi Rub Orient

na pikantní omáčku

  • 1/8 l rajčatové šťávy

  • 1 lžíce kečupu

  • Kotányi mořská sůl s jódem

  • špetka Kotányi mletého kajenského pepře

  • 1 lžička medu

  • 1 lžička hrubě nasekaného rozmarýnu Kotányi

Postup

Kořenící směsi Kotányi Rub Orient smíchejte s olivovým olejem, marinádou potřete kuřecí křídla
a nechte 20 minut odležet.

Poté dejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 35 minut tak, aby křídla byla křupavá.

Na omáčku smíchejte všechny ingredience a podávejte s křupavými kuřecími křidélky.

 

PR - Kotányi - grilování

 

Zdroj: Kotanyi.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy