REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Premier Wines & Spirits a rum Flor de Caña poslaly výherce do Nikaraguy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rudolf Forman, barman z úspěšného brněnského podniku s názvem Bar, který neexistuje, vyhrál loni barmanskou soutěž, kterou pořádala společnost Premier Wines & Spirits a v níž se soutěžilo o zájezd do Nikaraguy, země, odkud rum Flor de Caña pochází.


V polovině února odletěl výherce na expedici, kde ho místní domorodci provádějí příběhem světově proslulého rumu Flor de Caña. Vše se odehrává v okolí vulkánu San Cristóbal v Nikaragui.

Tématem koktejlu byla jak jinak než Nikaragua a co největší propojení obsahu nápoje právě s touto zemí a rumem Flor de Caña.

„Do soutěže jsem se přihlásil hlavně proto, že s rumem pracuji moc rád a typologicky mi rum Flor de Caña vyhovuje, konkrétně jeho dvanáctiletá varianta. Tu jsem si vybral pro její sladký začátek a suchý konec, což se mi hodilo do kombinace s ingrediencí, kterou jsem v koktejlu použil – oleo saccharum neboli sirup z banánů, kakaových bobů a cascary, což je vlastně slupka z kávových třešní. Všechny tyto suroviny jsou hlavními vývozními artikly Nikaraguy,“ říká Rudolf Forman a dodává: „Hlavní inspirací pro drink mi byl příběh revolucionáře Augusta Sandina, který vedl v Nikaragui v první polovině minulého století povstání proti americké okupaci.“

 

 

A s jakým koktejlem si Rudolf zájezd vybojoval?

Rudolfův vítězný drink Augusto:

  • 50 ml Flor de Caña 12yo
  • 10 ml Vermut Mancino Bianco Ambrato
  • 10 ml Oloroso sherry
  • 12,5 ml Banana & cascara oleo saccharum (domácí)
  • 5 kapek Basement bitters

Metoda přípravy koktejlu: stir (promíchání pomocí míchátka)

Servis: do old fashioned sklenice na velkou kostku ledu

Ozdoba: list aspidistry navoněný parfémem z Flor de Caña 12yo

Rumy Flor de Caña můžete zakoupit v e-shopu www.1er.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy