REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prague mussel week představí speciální mušlová menu od mistrů kuchařů. Exkluzivní recepty si můžete připravit i doma

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Loňský Prague mussel week ukázal Čechům, že mušle nejsou luxusem, ale dostupným, chutným a velmi zdravím jídlem, které si mohou vychutnat i u nás ve vnitrozemí. Úspěšný food festival se 21. až 27. září představí se svým druhým ročníkem. Na zájemce čekají vouchery na 1+1 porci mušlových delikates zdarma. Speciální menu se slávkami pro ně připraví kulinářské špičky v desítkách restaurací. Pro nedočkavce přinášíme malou ochutnávku v podobě tří exkluzivních receptů od mistrů šéfkuchařů ze zapojených restaurací.


Ačkoliv Češi k náruživým jedlíkům mořských plodů nepatří, v posledních letech obliba a objem zkonzumovaných darů moře pomalu vzrůstá. Ukázat jim, že například mušle nejsou žádným nedostupným luxusem, pomohl také první ročník food festivalu Prague mussel week. Ten do pražských restaurací přivezl 14 tun kvalitních čerstvých slávek z Holandska, na nichž si následně pochutnalo přes 13 tisíc lidí. Nyní se Prague mussel week vrací s druhým ročníkem. Prahu tak ve dnech 21. až 27. září opět zaplaví chuť moře. Tak jako loni si zájemci mohou na webu festivalu praguemusselweek.cz zdarma vygenerovat voucher na 1+1 porci mušlových delikates zdarma. S ním poté mohou zamířit do desítek pražských a nově i vybraných mimopražských restaurací, kde na ně budou čekat speciální slávková menu.

„Momentálně je zapojeno přes třicet pražských restaurací, včetně dvou špičkových a mořskými plody vyhlášených podniků Les Moules a Bruxx. Dále také deset provozoven Perfect Canteen a z mimopražských podniků třeba karlovarský Grandhotel Pupp,“ doplňuje Jan Škoda, corporate PR & Marketing Manager společnosti HOPI HOLDING, a. s., která Prague mussel week organizuje. Slávková menu připravují šéfkuchaři zapojených restaurací a bude se opravdu na co těšit. Kdo se již nemůže dočkat, může si tři z těchto receptů vyzkoušet i doma.

 

Recepty se objeví po kliknutí na jejich název nebo fotografii!

 
  • Thajské seafood kari se slávkami, citronovou trávou a thajskou bazalkou – Thajská kuchyně je jednou z nejoblíbenějších kuchyní na světě. Jídla jsou kreativní, pikantní, ale také velmi zdravá. A to i proto, že velmi často sázejí na čerstvé mořské plody. Za chutí Thajska samozřejmě nemusíte jen cestovat, díky tomuto receptu si ji vychutnáte i ve vlastní kuchyni. Recept vznikl při akci KU Young Chef pod taktovkou šéfkuchaře Zdeňka Křížka.

 
  • Slávky na bílém víně s česnekem a petrželkou – Jakkoliv exoticky mohou na českých stolech mušle vypadat, mají pokrmy se slávkami řadu výhod. Jsou mimořádně zdravé, velmi chutné a jejich příprava bývá velice často opravdu rychlá a jednoduchá. Ověřit si to můžete třeba na receptu šéfkuchaře Karla Kaše, který rovněž vznikl při akci KU Young Chef.

 
  • Slávky na bílém víně s kořenovou zeleninou – Bílé víno si se slávkami opravdu dobře rozumí. Vyberte si takové, které vám osobně nejvíce chutná. Aromatická petržel jemné chuti slávek dodá pikantnější protiváhu. Recept pro vás připravil šéfkuchař mušlové špičky Les Mousel Tomáš Malíšek.

 

O Prague mussel week

Festival Prague mussel week si klade za cíl ukázat lidem, že mušle nejsou žádným luxusním nedostupným zbožím, ale chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku. Zažijte s námi pravé moře chutí na jazyku! Více informací o festivalu naleznete na praguemusselweek.cz.

 

O společnosti HOPI FISH HUB

Posláním společnosti HOPI FISH HUB je stát se moderním centrem logistiky a zpracování čerstvých ryb pro střední a východní Evropu, a tím podporovat trend významného růstu spotřeby čerstvých ryb v tomto regionu. Disponujeme nejrychlejší přepravou čerstvých ryb a mořských plodů do regionů CEE. Od moře do Prahy za 18 hodin. Garantujeme ultračerstvé produkty zpracované naším zkušeným a stabilním personálem. Verifikováno rozsáhlou mezinárodní certifikací.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy