REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné kalamáry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravý, rychlý recept vhodný do redukční diety. Jde o kalamáry plněné sýrem a dalšími surovinami, pak grilované.


Suroviny:

  • čerstvé kalamáry
  • šunka prosciutto
  • sýr dle chuti (pecorino, plísňový, plátkový)
  • česnek
  • olivový olej
  • himalájská sůl
  • směs italských bylinek

Postup:

Kalamáry nejprve zbavte vnitřností zatažením za hlavičku s chapadly, vyjměte i kost a zbytek vnitřností palcem vymačkejte. U větších kalamár můžete od hlavičky odříznout vnitřnosti a hlavičku použít při grilování k uzavření kalamáry. Připravené kalamáry omyjte a naplňte sýrem a šunkou, pro chuť přidejte do náplně i plísňový sýr a na závěr naplňte kalamáry česnekem. Kalamáry naplňte do 2/3, protože při grilování se zmenší a náplň by vytekla. Naplněné kalamáry ochuťte himalájskou solí, italskými bylinkami, zbylým česnekem a polijte olivovým olejem a nechejte chvíli odpočinout. Kalamáry grilujte na 150–200 °C, polijte je zbytkem oleje a během grilování otáčejte, aby byly kalamáry opečené do růžova. Podávejte s grilovanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy