Klasický bujón Masox od Vitany zná nejspíš každý. A není divu – v našich domácnostech ho používáme už téměř 70 let a tohle „rodinné zlato” si kuchařky v receptech předávají z generace na generaci. Vitana teď představuje Masox v nové, tekuté podobě. Díky praktické lahvičce ho totiž lze snadno dávkovat a rovnou přidávat do jídel. Hodí se proto na přípravu omáček, tradičních vývarů, ale také receptů v moderní kuchyni.
Masox skvěle dochutí každé jídlo — kromě přípravy klasické české kuchyně jako jsou omáčky, guláš nebo polévky ho využijete také v moderní kuchyni. Lidé si čím dál víc vaří doma a rádi svá jídla vylaďují k dokonalosti. Díky snadnému dávkování tak lze jednoduše dochutit třeba houbový krém nebo stroganoff s pečenými bramborami. Praktické balení oceňují sami zákazníci – 73 %* z nich uvedlo, že se novinku chystají vyzkoušet. Masox neobsahuje žádné konzervanty a jedna lahvička o objemu 180 ml v sobě ukrývá koncentrovanou chuť na přípravu až devíti litrů vývaru.
„Tradiční bujón v podobě kostky nebo gelu má trochu složitější dávkování, před použitím je ideální ho rozpustit. Rozhodli jsme se proto navázat na loňský úspěch tekutých bujónů (hovězí, zeleninový a kuřecí) a v tekuté podobě představujeme také Masox. Stačí po něm sáhnout a rovnou jej přidat do jídla nebo z něj připravit několik litrů polévky,“ říká Zuzana Jirsová, produktová manažerka společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko, do jejíhož portfolia bujóny Vitana patří.
Díky měřítku na boku lahvičky se bujón jednoduše dávkuje, takže máte vždy přehled, kolik bujónu jste do jídla dali. „Naše nová řada také kromě jiného zákazníkům pomáhá omezit plýtvání a šetřit. Do jídla vždy přidáte požadované množství, zbytek uschováte v ledničce a použijete při vaření příště. V lednici vydrží až 8 týdnů“ dodává Zuzana Jirsová.
Novinka je již nyní dostupná ve vybraných obchodech. Doporučená maloobchodní cena je 69,90 Kč.
O Vitaně
Vitana je moderní potravinářskou značkou, která patří do portfolia společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko. Sortiment Vitana produktů se vyrábí především v Byšicích, Varnsdorfu a Roudnici nad Labem. Vitana se specializuje především na suché, dehydratované potraviny a ochucovadla. Většina lidí má tuto oblíbenou značku spojenou hlavně s kořením, polévkami či bujóny. Současné portfolio je však mnohem širší a zahrnuje také omáčky, rýži, luštěniny, knedlíky nebo pečící přípravky.
Recepty k článku:
- Houbový krém se ztraceným vejcem a koprovým olejem
- Stroganov s pečeným bramborem a domácí zakysanou smetanou
- Kuřátko na víně s batátovým krémem
Novinka na talíři: Rio Mare Filety z makrely v tomatové a pikantní tomatové omáčce pro zdravý životní styl
Novinka: Grilované makrely Rio Mare zpestří český jídelníček