REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Stroganov s pečeným bramborem a domácí zakysanou smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Stroganov (Stroganoff), pokrm tak oblíbený v českých restauracích v minulém století, podle tohoto receptu připravený moderním způsobem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce
400-500 ghovězí svíčkové
150 gčervená cibule
100 gnakládané okurky
30 gpetržele
10 polévkových lžicoleje
2 polévkové lžíceVITANA MASOX tekutý
1 polévková lžíceplnotučné hořčice
1 polévková lžícerajčatového protlaku
1 polévková lžíceocta
8 ksžampionů
8 ksvětviček tymiánu nebo 2 čajové lžičky sušeného
4 ksvelké brambory
200 mlsmetany 30 %
100 mlvody
sůl

Postup:
  1. Troubu rozpálíme na 200 °C, použijeme horkovzduch. Brambory důkladně omyjeme a propíchneme vidličkou, stačí 3x až 4x. Na pečícím plechu uděláme čtyři kupičky soli, na které položíme brambory a dáme péct. Pečeme podle velikosti brambor až jsou měkké.
  2. Maso nakrájíme na nudličky o velikosti malíčku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, okurky na podélné plátky a žampiony na čtvrtky.
  3. V pánvi rozpálíme polovinu oleje a velice zprudka opečeme žampiony. Vyndáme je z pánve, přidáme zbytek oleje, necháme znovu rozpálit a nasypeme cibuli. Tu necháme alespoň půl minuty ležet bez míchání. Poté ji promícháme a necháme opéct dohněda. Cibuli rozhrneme ke krajům a na uvolněném středu pánve orestujeme masové nudličky. Po chvilce je smícháme s cibulí a necháme odvařit většinu šťávy. Vmícháme protlak a hořčici a necháme minutku provařit. Poté přidáme VITANA MASOX tekutý, tymián, vodu a provaříme alespoň 5 minut. Nakonec přidáme okurky, orestované žampiony, promícháme a odstavíme.
  4. Do smetany ke šlehání vmícháme ocet a za stálého míchání počkáme, než nám smetana zhoustne. Polovinu přidáme do pánve ke směsi a polovinu si necháme na ozdobu.
  5. Na talíř položíme upečenou bramboru se slupkou, roztrhneme vidličkou na čtyři kusy a přelijeme masovou směsí. Nahoru dáme lžičku zbylé domácí zakysané smetany a posypeme posekanou petrželkou.
Doporučení:

Pokud byla směs před vmícháním smetany příliš řídká, zahustíme dvěma lžičkami KUKUŘIČNÉHO! škrobu rozmíchaného ve vodě a minutu provaříme.

Recept k článku: Novinka od Vitany: tekutý Masox v praktickém balení, které oceníte

Poznámka:

zdroj: Vitana.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sterilované houby ve vlastní šťávě krok za krokem

Houby letos rostou opravdu ve velkém. Pokud se vám nechce je sušit nebo zamrazovat, můžete je podusit a zavařit ve vlastní šťávě, což v minulosti byla oblíbená úprava našich babiček. Takto připravené houby zachovají své aroma a to jen za použití soli. Tímto způsobem připravené houby na zimu lze použít na mnoho způsobů.

číst dále ...

Bez poctivých vývarů se v kuchyni neobejdete. Proč se vyhnout bujónovým kostkám?

Bez vývaru těžko uvaříte, tvoří základ mnoha pokrmů a v restauracích by se bez něj neobešli. Co pozitivního nám mohou vývary přinést a na co si dát pozor? Přípravou poctivého vývaru a jeho nejen gurmánskými přínosy nás provede český šéfkuchař Filip Sajler.

číst dále ...

Kuřecí polévka na tři způsoby. Cestujte na talíři a zavítejte do tří různých koutů světa!

S příchodem podzimu a prvních chladných dnů je čas se zahřát nejen v teple domova, ale také na talíři. Co může být lepšího než polévka, která nás prohřeje a navodí příjemnou atmosféru? Dnes vás Drůbežářský závod Klatovy zve na kulinární cestu kolem světa prostřednictvím tří tradičních polévek, které vás zavedou do rozmanitých koutů zeměkoule.

číst dále ...

Šalvěj v kuchyni, koření i lék

Polokeřík šalvěj lékařská – Salvia officinalis se kdysi pěstoval na každé zahrádce. Dnes roste i ve volné přírodě, často zde zplaňuje. V současnosti se pěstuje a přidává do pokrmů, ovšem u nás jen vzácně. V tomto článku se podíváme na pár historických záznamů o tomto koření i léčivce.

číst dále ...

První sládková v historii nošovického pivovaru. Správně hořké pivo Radegast nově vaří Jana Tovaryšová

Sládkovská historie správně hořkého piva Radegast píše novou kapitolu. Poprvé v dějinách má nošovický pivovar svou sládkovou. Jana Tovaryšová se stala sedmou pokračovatelkou sládkovského řemesla v Radegastu od doby, kdy se v Nošovicích v roce 1970 uvařila první várka piva.

číst dále ...

Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?

Podzim, to je opadané listí, dlouhé večery, pošmurné počasí, a také všudypřítomné dýně. A je jedno, zda jste fanouškem halloweenských oslav, nebo vás tenhle svátek nechává chladnými. Dýně totiž můžete využít mnoha způsoby – od dekorací až po lahodné výtvory v kuchyni. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.