REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nadchla vás domácí výroba sodovky? Než si však „sodovkovač“ pořídíte, věnujte pozornost pečlivému výběru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokud patříte k fanouškům domácích limonád, určitě znáte moderní následovníky „sifonů“, výrobníky sycených nápojů, které lze zakoupit jak ve specializovaných obchodech, tak v některých hypermarketech. Přístroje v současnosti vyrábí hned několik firem, takže není úplně jednoduché se v množství modelů vyznat. Existují však základní doporučení, která bychom měli při výběru a koupi produktu respektovat. Pokud si dáme pozor, můžeme se těšit z osvěžujících limonád dlouho a bez potíží.


Výrobníky sodovky, které z obyčejné kohoutkové vody rychle a jednoduše vytvoří osvěžující nápoj chutnající i těm, kteří se musí do každé skleničky vody nutit, jsou proto čím dál oblíbenější nejen v horkých dnech. Pokud zvažujete jeho koupi, měli byste vědět, které jeho přidané vlastnosti určitě oceníte a vyplatí se do nich proto investovat.

 

Původ

Stejně jako u drtivé většiny výrobků je i v případě výrobníků sody důležitý původ. Konkrétně záleží na tom, z jakých materiálů je vyroben, odkud pochází bombičky se stlačeným oxidem uhličitým, ale také zda pochází součásti výrobníku od jednoho výrobce. „Protože si veškeré kompomnenty vyrábíme sami a v jendom závodě, kde se rovněž skládají dohromady, máme jistotu, že výsledný produkt bude mít odpovídající kvalitu. Nehrozí tak častá praxe, kdy se každý komponent produktu vyrábí někde jinde, nejčasteji v Asii,“ líčí výrobní postupy společnosti SodaStream Michal Panis, produktový manažer.

 

Výroba sodovkyOriginální příslušenství aneb Vyvarujte se neoriginálních dílů

To platí zejména u bombiček s oxidem uhličitým, který je zodpovědný za nasycení nápoje. „Nezřídka se stává, že si lidé do svých výrobníků vkládají náhradní bombičky od jiných výrobců, co hůř, i z nedohledatelných domácích „plníren“. Kromě rizika, které s sebou logicky toto jednání nese, se snižuje i pravděpodobnost správného fungování přístroje, varuje Michal Panis. Při výměně prázdné bombičky za plnou proto vždy pamatujte na to, že byste měli používat pouze takové bombičky, které jsou autorizované od výrobce daného sodovkovače, nikoliv bombičky univerzální či neoriginální. Každý dobrý výrobce má svá výměnná místa po celé České republice, kde si můžete nechat bombičky opět naplnit a kde by mělo také probíhat testování bezpečnosti vyměňovaných bombiček. Použití bombičky od jiného výrobce vám nikdy nemůže zaručit stoprocentní funkčnost a kompatibilitu.

 

Výroba sodovkyFunkčnost, jednoduchost a snadná ovladatelnost

Základními parametry jakéhokoliv přístroje by měla být jednoduchost při jeho používání, zvláště pokud máte děti, které si budou chtít vyrábět bublinkovou limonádu samy. I z tohoto důvodu můžete zvolit takový typ sodovkovače, kde pouze zasadíte lahev a není ji nutné dále šroubovat, či jinak otáčet. Tímto systémem disponují například výrobníky SodaStream Source či SodaStream Revolution. Samotné nasycení nápoje by mělo fungovat lehce, bez použití větší fyzické síly. Samozřejmostí by měla být také možnost zvolit si jednoduše stupeň nasycení nápoje. Praktický je například světelný displej či diody, které stupeň nasycení nápoje přehledně signalizují. Přístroje by měly vždy disponovat bezpečnostním přetlakovým ventilem, který slouží k odvádění přebytečného oxidu uhličitého z lahve. To se projevuje charakteristickým hlasitým písknutím po dokončení sycení.

„Všechny naše výrobníky jsou vyrobeny z kvalitních plastů bez BPA (Bisfenol A) a zaručují kvalitní, jednoduchoua rychlou přípravu sodovky, ať už si zákazník vybere některý ze základních modelů nebo sáhne po designově i technologicky nejvyspělejších kouscích,“ tvrdí Michal Panis ze společnosti Sodastream.

 

Na vzhledu záleží

Ruku v ruce s funkčností jde i design. Nevzhledným kovovým sifonům z minulé éry dávno odzvonilo. V současné době již není problém pojmout nový sodovkovač zároveň i jako doplněk stávajícího vybavení a vzhledově ho s ostatními kuchyňskými výrobky sladit. Spolupráce s designéry tak začíná pronikat i do tohoto odvětví. Například společnost Sodastream se při vývoji nového vzhledu svých sodovkovačů Source spojila se známým švýcarským designérem Yvesem Béharem, což výrobníku přineslo i mezinárodní ocenění RED DOT . S koupí sodovkovače si tak můžete domů přinést i kousek moderního umění, který před návštěvami rozhodně schovávat nebudete.

 

Výroba sodovky

 

Co je SodaStream?

SodaStream je originální systém pro výrobu perlivých ochucených nápojů z čerstvé pitné vody s volitelným stupněm sycení CO2. SodaStream představuje revoluční novinku v segmentu sycených nápojů, kde v České republice zaujímá stále větší tržní podíl. SodaStream využívá plnitelnou bombičku a nepotřebuje ke svému provozu již nic víc než čerstvou vodu z kohoutku. Vedle toho, že nespotřebovává žádnou energii, šetří vaše záda a přírodu.

Používáním jediného přístroje SodaStream ochráníte přírodu v průběhu tří let přibližně před 2 500 prázdnými PET lahvemi nebo plechovkami. Součástí systému je i široká nabídka sirupů SodaStream pro výrobu domácích limonád i míchaných nápojů. Z jedné lahve sirupu připravíte podle druhu a vlastní chuti 6–18 l nápoje. Jedna bombička vystačí až na 80 l syceného nápoje a lze ji snadno vyměnit ve více než 1 600 výměnných místech (za cenu plynu – 199 Kč). Se systémem SodaStream si připravíte kdykoliv a kdekoliv osvěžující nápoj podle momentální chuti a v množství, které právě potřebujete. A navíc vás to bude bavit.

Společnost SodaStream je předním světovým výrobcem a distributorem systémů pro domácí výrobu sycených nápojů. Výrobníky sody umožňují spotřebitelům snadno a okamžitě vytvořit z obyčejné kohoutkové vody sycené soft drinky či perlivou vodu a představují inovativní alternativu ke kupování balených sycených nápojů. Naše výrobky jsou ekologické, úsporné a podporují zdravý životní styl. Nebudete muset nosit z obchodu těžké tašky s lahvemi ani řešit jejich skladování a likvidaci prázdných obalů. Naše výrobky jsou k dostání u více než 60 000 obchodníků ve 45 zemích po celém světě včetně 15 000 obchodů v USA. Více informací získáte na adrese www.sodastream.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy