REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarsko, křepelčí velmoc

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maďarsko je jednou z mále zemí, kde se chovatelé věnují mimořádně náročnému chovu křepelek, žijících jinak volně na polích a loukách Evropy, Asie a Afriky.


Křepelčí lahůdky

Špikovanou křepelčí pečeni, vývar s křepelčím vejcem a téměř sto dalších křepelčích specialit nabízí labužníků kuchařská příručka, která vyšla v Maďarsku. Její autoři, členové maďarského spolku chovatelů křepelek, v ní dokazují, že maso a vejce tohoto malého ptáka z čeledi bažantovitých jsou biologicky vysoce hodnotné a výživné.

Jak dokazují zkušenosti maďarských chovatelů, použití křepelčího masa a vajec je mimořádně široké. Kromě nejrůznějších jídel se z křepelčích vajec připravují kvalitní těstoviny a v poslední době také likér Casanova s posilňujícími účinky. Již nyní je o likér velký zájem i v zahraničí, stejně jako o kosmetické přípravky řady Thetis z koncentrátů křepelčích vajec. Z křepelčího masa se budou také vyrábět konzervy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy