REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Luxusní menu přímo na Váš stůl – Recepty pro radost s Markétou a Patrikem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sbíhají se Vám chutě na něco delikátního? Anebo byste chtěli svoji drahou polovičku překvapit luxusní večeří z pohodlí domova? Herečka a kuchařka Markéta Hrubešová se dala dohromady s Kuchařem roku Patrikem Bečvářem a pro Paprika TV natočili kuchařskou show o vaření nazvanou Recepty pro radost s Markétou a Patrikem. Spolu s nimi se můžete naučit jak vykouzlit kohouta na víně anebo připravit paštiku z drůbežích jater. Vaření na špičkové úrovni se však nemusíte bát, recepty zvládnou i začátečníci. A my Vám nyní představíme čtyřchodové menu Markéty a Patrika.


Nebojíte se nových receptů? Chcete vyzkoušet něco nového, chutného a přitom se pobavit? Tak právě pro Vás je určen nový seriál TV Paprika o vaření.

 

TV Paprika nový pořad o vaření

 

Recepty krok za krokem vás provede krásná herečka, autorka kuchařek Tak vařím já a Rebelka, Markéta Hrubešová a punc „vysoké kuchařské“ dodá Patrik Bečvář, šéfkuchař restaurace Zlatá Praha v hotelu InterContinental. Ti si pro vás připravili exkluzivní 4chodové menu, které zvládnete i doma. Nejen že se naučíte novým receptům, navíc se dozvíte i řadu zábavných historek a zážitků z domova i zahraničí.

 

MARKÉTA HRUBEŠOVÁ: HRÁŠKOVÁ PĚNA SE SLANINOVÝM CHIPSEM

I z dobře nám známých receptů můžeme vykouzlit pokrm hodný několikahvězdičkové restaurace. Z hrášků celkem lehce vytvoříme pěnu, kterou doplníme křupavými slaninovými chipsy. Vaříme z ingrediencí nám dobře známých a dostupných. Polévka je snadná a rychle hotová za 15-30 minut.

Recept zde: Hrášková pěna se slaninovým chipsem

 

MARKÉTA HRUBEŠOVÁ: KREVETOVÝ ŠPÍZ S CIZRNOVÝM PYRÉ

Další delikatesu vykouzlíme opět z luštěnin, ale tentokrát z cizrny. Pyré doplníme krevetami na špejlích. Tento předkrm není opět kuchařsky náročný, navíc nemusíte stát ani dlouho u plotny. Recept vám zabere 15-30 minut.

Recept zde: Krevetový špíz s cizrnovým pyré

 

PATRIK BEČVÁŘ: VEPŘOVÉ MEDAILONKY, HLÍVA ÚSTŘIČNÁ S RUKOLOU A TOPINAMBUROVÉ PYRÉ

Možná ne úplně jasný vám bude celý název tohoto pokrmu, jak za chvíli zjistíte, příprava není vůbec složitá a recept ocení jak gurmáni, tak celá rodina. Překvapí vás možná surovina s názvem topinambur. Jedná se o znovu objevenou kořenovou zeleninu, vhodnou pro diabetiky, obsahující velké množství draslíku, fosforu a vitamínů skupiny B. Recept Vám překvapivě zabere 15-30 minut.

Recept zde: Vepřové medailonky, hlíva ústřičná s rukolou a topinamburové pyré

 

PATRIK BEČVÁŘ: ČOKOLÁDOVÝ FONDANT S VANILKOVÝM ZABAGLIONE

Chováte vášeň pro čokoládu? Tak tento recept, jak vystřižený z luxusní restaurace, si můžete teď udělat i v pohodlí domova. Dekadentní fondant s tekutým jádrem a vanilkou se vám jednoduše rozplyne na jazyku. Ingredience jsou lehce dostupné a potěší všechny mlsouny. Recept Vám zabere 5-15 minut.

Recept zde: Čokoládový fondant s vanilkovým zabaglione

 

Zdroj: Recepty pro radost, TV Paprika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Vyzkoušejte burratu – italský sýr plný překvapení

Košík.cz představuje další přírůstek do své privátní řady Authentic, která klade důraz na prvotřídní kvalitu, poctivé zpracování a jasný původ surovin. Novinkou jsou italské sýry od Antonia Manieriho, který se řemeslu naučil v městečku Venosa v Itálii od svého dědečka sýraře. Svoje zkušenosti využil o několik let později v Praze, kde s ženou otevřel populární kavárničku se sýrárnou Latteria di Antonio. Základem jeho sýrů, stejně jako u dalších Authentic produktů, je poctivá ruční práce. Antonio zpracovává mléko z farmy Voděrádky v Říčanech, ze kterého vznikají pravé italské sýry lahodné chuti.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy