REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klasika, která neomrzí, těstovinové fleky a české špagety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nedokážete si představit českou kuchyni bez takových jídel, jako jsou šunkofleky? Tak právě vy si nejlépe pochutnáte na tradičních Zátkových vaječných flekách, které jsou nově k dostání v retro obalu. Nejen, že jím odkazují na výročí 130 let od založení firmy, ale zároveň lákají k zapojení do soutěže o víkendový pobyt v síti Jan Hotels. Kvalitní těstoviny nejsou jen výsadou Italů. Vyzkoušejte špagetovou klasiku od bratří Zátků, kterou v kuchyni dozajista ocenily už vaše babičky a maminky …


PR - Zátkovy těstovinyŠunkofleky nebo „flíčky“ s houbami patří mezi oblíbená česká jídla. Pakliže jim také holdujete, měli byste rozhodně vyzkoušet Zátkovy vaječné fleky. Na trhu existují už 130 let, takže s nimi dozajista vařily i vaše babičky a maminky. Do klasických zapékaných s uzeným masem přidejte trochu sádla a muškátového květu, ať zvýrazníte chuť pokrmu. Pomyslnou tečku k dokonalosti udělá nakládaná kyselá okurka. Dopřejte si poctivé těstoviny prověřené dobou!

U příležitosti oslav 130 let výroby nyní Zátkovy vaječné fleky pořídíte v retro obalu se spotřebitelskou soutěží o víkendový pobyt v síti Jan Hotels. Balení o hmotnosti 500 gramů je k dostání za doporučenou maloobchodní cenu 20,90 Kč.

Recept na Zátkovy šunkofleky: Klasické zapékané šunkofleky

 

PR - Zátkovy těstovinyPoctivé české špagety

Kvalitní těstoviny nejsou jen výsadou Italů. Vyzkoušejte špagetovou klasiku od bratří Zátků, kterou v kuchyni dozajista ocenily už vaše babičky a maminky. Nyní v novém retro obalu odkazujícím na 130letou tradici výroby a se spotřebitelskou soutěží o víkendový pobyt v síti Jan Hotels.

Zátkovy vaječné špagety patří mezi stálice české kuchyně. Při správném postupu vaření drží tvar, takže je snadno využijete k přípravě rychlých pokrmů i kulinárních specialit. Překvapte rodinu lehkým a chutným obědem – špagety stačí doplnit jen nivovou omáčkou a slunečnicovými semínky. Nebo dáte raději přednost exotičtější variantě s mořskými plody? Způsobů přípravy je mnoho, pouze kvalitní základ ale vašim jídlům zajistí dokonalost. Dopřejte si špagety prověřené dobou!

U příležitosti oslav 130 let výroby nyní Zátkovy vaječné špagety pořídíte v  retro obalu se spotřebitelskou soutěží o víkendový pobyt v síti Jan Hotels. Balení o hmotnosti 500 gramů je k dostání za doporučenou maloobchodní cenu 20,90 Kč.

 

Špagetové variace – Zátkovy recepty

Také milujete dlouhé těstovinové provázky, které jsou rychle hotové a přitom báječné chutnají? Máme pro vás inspiraci na netradiční špagetové hody, z nichž si vybere i ten nejmlsnější jazýček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Vyzkoušejte burratu – italský sýr plný překvapení

Košík.cz představuje další přírůstek do své privátní řady Authentic, která klade důraz na prvotřídní kvalitu, poctivé zpracování a jasný původ surovin. Novinkou jsou italské sýry od Antonia Manieriho, který se řemeslu naučil v městečku Venosa v Itálii od svého dědečka sýraře. Svoje zkušenosti využil o několik let později v Praze, kde s ženou otevřel populární kavárničku se sýrárnou Latteria di Antonio. Základem jeho sýrů, stejně jako u dalších Authentic produktů, je poctivá ruční práce. Antonio zpracovává mléko z farmy Voděrádky v Říčanech, ze kterého vznikají pravé italské sýry lahodné chuti.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy