REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jaroslav Sapík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jaroslav Sapík se narodil 19. 8. 1952 v Brně. Do povědomí občanů se dostal především díky pořadu Česko na talíři, kde předvádí skvělou českou kuchyni na profesionální úrovni.


Slavní kuchaři Česka, světové kuchařské celebrityVyučil se v hotelu Ambassador kuchařem, kde se postupně propracoval do pozice šéfkuchaře. V hotelu pracoval 14 let.

Absoloval také hotelovou školu ve Velkém Meziříčí.

Je poměrně zcestovalý, díky své profesi navštívil přední hotely a restaurace v Německu, Rakousku, Anglii, Španělsku, Maďarsku, Indii či v Singapuru. Zúčastnil se řady domácích i mezinárodních soutěží, ze kterých si odnesl čestná uznání a medaile. V roce 1992 kousek za Prahou, v malé vesničce Klokočná, vybudoval rodinnou restauraci a penzion “U koně”.

Řadu let spolupracuje s Pražským hradem, kde pomáhá zajišťovat občerstvení při významných událostech. Připravoval menu pro prezidenty, krále, monarchy a také papeže. Patří mezi zaryté obhájcem české kuchyně o které tvrdí, že je nutné vrátit ji do té pozice, kterou zastávala ještě na počátku minulého století, kdy s úspěchem soutěžila s Vídní i Budapeští a držela krok také s Paříží.

V roce 2009 založil, tedy vlastně obnovil, Československý svaz kuchařů, který byl před druhou světovou válkou nuceně ukončen. Je také členem a lektorem Pražského kulinářského institutu.

Zdroj: prostor-ad.cz, volně upraveno ReceptyOnLine.cz, foto: iprima.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy