REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Japonská keramika MIJ dorazila do Česka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Rady a tipy profesionálůV České republice je nyní k dostání unikátní japonské keramické nádobí značky Made in Japan. Minimalistický design vhodný nejen pro asijskou kuchyni, ale jakýkoli důležitý moment u stolu. Ku příkladu pečlivá ruční práce malé dílničky Sakuzan v samém centru Japonska navazuje na tisíciletou tradici nádobí mino-yaki. V celé Evropě je jediným distributorem nádobí Made in Japan Chefshop. Zboží můžete objednávat pohodlně přes internet nebo se o jeho kvalitě přijít přesvědčit přímo do pražské kamenné prodejny. Proč by se vám doma mělo nádobí Made in Japan hodit?


PR - Rady a tipy profesionálů

PR - Rady a tipy profesionálů

Cesty za krásami, dobrodružstvím a chuťovými zážitky Asie jsou stále oblíbenější. A zároveň si asijská kultura pomalu hledá cestu k nám do srdce Evropy. Suroviny na přípravu těchto lahůdek už dávno nejsou problém, nyní se tato jídla navíc učíme vhodně servírovat. Originální nádobí ze zahraničí si pomalu hledá cestu na náš trh.

 

PR - Rady a tipy profesionálů

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Asijská kultura stolování se vyznačuje sdílením jídla. Není zvykem podávat pokrm každému zvlášť. Kouzlo spočívá v servírování všech pochoutek doprostřed stolu, odkud si hosté nabírají na své malé talířky po částech právě to, na co mají chuť. Sdílená hostina dodává lidem větší pocit sounáležitosti, lidé si povídají a tráví společně u stolu více času. Z toho vyplývá i povaha asijských jídel. Například jednotlivé kousky sushi doslova svádí k ochutnávání z jednoho společného talíře.

 

PR - Rady a tipy profesionálů

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Tento přístup ke stolování je výborným nápadem nejen pro rodinné, ale i přátelské večeře. Vyžaduje však mírně odlišné vybavení pro servírování. Například již zmiňované sushi se nejlépe vyjímá na tmavých obdélníkových podnosech nebo kulatých servírovacích talířích. Důležité jsou také mělké mističky na sójovou omáčku a wasabi, stejně jako misky na nakládanou zeleninu. Pro speciální momenty s rodinou a přáteli se hodí výjimečné nádobí, které dá vyniknout vašim kulinářským výtvorům a navíc v sobě uchová atmosféru sdílených chvil. I naše babičky si schovávaly na nedělní rodinné obědy vzácný porcelánový servis, protože jídlu dodaldůležitost. Vy si můžete vybírat už z designovějších kousků, které si ale zachovaly kvalitu ruční práce a tradice.

 

PR - Rady a tipy profesionálů

PR - Rady a tipy profesionálů

 

Kvalitní italské, francouzské a asijské delikatesy, spotřebiče KitchenAid a nádobí Raymond Blanc, Cake Boss a nově Made in Japan, které sluší každé kuchyni – to je Chefshop.cz. Kamennou prodejnu najdete na adrese Husitská 56, Praha 3.

 

PR - Rady a tipy profesionálů

PR - Rady a tipy profesionálů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Je libo hmyzí burger?

Náhražek masa a burgerů založených na rostlinném původu surovin najdete hned několik. Ale napadlo vás vyzkoušet pokrm z hmyzu? Jídlo vyrobené z hmyzu může znít v našich končinách jako sci-fi, ale kvůli dlouhodobé neudržitelnosti klasické živočišné výroby je právě hmyz jednou z potrav budoucnosti. Ochutnat můžete třeba hmyzí burger, který vyrábí německá firma Bug Foundation.

číst dále ...

Vychutnejte si zmrzlinu pro dospělé! Vyrobte si doma veselé nanuky

Ledově vychlazená zmrzlina představuje úžasné osvěžení v průběhu horkého letního dne. Když však přidáte kapku alkoholu a jeden z drinků Schweppes, dodáte nanukům grády a povýšíte je na nečekaný level. A jak vyrobit nanuky 18+?

číst dále ...

Chystejte hody, jde se na jahody!

Sezóna jahod právě vrcholí a je poslední čas pořídit si šťavnatou zásobu těch českých, voňavých, na které zase budeme čekat celý rok. Pořiďte si jich dostatek, ať už natrhaných na vlastní zahrádce, na políčku při samosběru, anebo zakoupených na trhu… Můžete z nich totiž připravit spoustu skvělých dobrot!

číst dále ...

Výborné a zdravé? 4 tipy na letní dobroty pro děti, které hravě zvládnete připravit doma

Léto je tady a spolu s ním nastává čas zmrzlin, limonád, různých dezertů a dalších dobrot. Zodpovědní rodiče tak budou mnohdy řešit dilema, jak dopřát potěšení mlsnému jazýčku svých dětí, ale zároveň neohrozit jejich zdraví. Odpověď se přímo nabízí: připravte jim chutné a zdravé domácí dobroty, u nichž je složení plně ve vaší režii.

číst dále ...

Domácí jahodový sirup s mátou nebo rebarborou, limonáda nebo střik!

Milujete jahody? Tomáš pro Vás připravil dva super recepty na marmeládu a sirupy, kdy zpracujete naprosto celé jahody, i stopky a odřezky! A nakonec si za odměnu po dovedné práci můžete dát skvělý jahodovo-rabarborový střik! Tak hurá do toho, ať je hned hotovo!

číst dále ...

Vinice Šobes, ikona našeho vinařství

V meandru řeky Dyje v Národním parku Podyjí se nachází přírodní unikát, který uchvátí každoročně stovky návštěvníků. Vinice Šobes se díky své jedinečné dispozici stala ikonou moravského vinařství. A tak na nic nečekejte a vydejte se prozkoumat jedno z nejromantičtějších míst v Česku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy