REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní detox nemusí být otrava

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osvěžující superpotraviny jsou ty, na které máme chuť. Na jarní očistu povolejte: chlorella, kopřiva, spirulina. Tři masopustní dny, které rozdělují odnepaměti předjarní období půstu, máme za sebou a je čas se skutečně nadechnout před obdobím, které má být plné nové síly a nových pohledů na probouzející se svět.


Představte si lidské tělo jako šaty, které jsou každý den u všeho, co člověk sní a vůbec prožije. Není divu, že se postupně zanáší a přichází o svoji eleganci a svěžest. Mýt prádlo anebo třeba nádobí nikoho příliš nebaví. Naštěstí v případě lidského těla existují způsoby, jak tělo zbavit nashromážděných toxinů docela příjemně. Stačí se rozhlédnout kolem sebe a vyzkoušet některé prověřené super potraviny.

“Říká se, že příroda si umí poradit se vším. Jde jen o to vědět, který pomocník se hodí k čemu a jak jej připravit, aby byl jeho účinek co nejsilnější a zároveň nám chutnal,” vysvětluje šéfka týmu NATU Kamila Hladká.

Pravidelná konzumace osvěžujícího nápoje z mladého ječmene zejména po ránu na lačno pomáhá udržovat acidobazickou rovnováhu. Zabraňuje překyselení organismu a následnému vzniku civilizačních chorob. Dodává tělu celé spektrum vitamínů a minerálních látek a pomáhá při detoxikaci. Jednoduše smíchejte prášek s vodou nebo přidejte do oblíbeného nápoje.

PAMPELIŠKA

Pampeliška neboli smetánka lékařská a její účinky na zdraví neprávem upadly v zapomnění. Nápoj připravený smícháním vody s práškem z listů pampelišky příznivě působí na játra a podporuje jejich funkci a detoxikaci celého těla. Pravidelná konzumace nápoje z listů pampelišky a podporuje hubnutí. Pokud máte v plánu zahájit odtučňovací kúru a celkové pročištění těla, pampeliška je jasná volba.

 

KOPŘIVA

Prášek z kopřivy je velmi vhodný k jarní očistě. Můžete si z něj připravit smoothie, lahodný čaj nebo ho přidat do omáčky nebo polévky. Kopřiva je podobně jako pampeliška silný antioxidant, čistí krev, podporuje obranyschopnost a účinně vyživuje pokožku, nehty, vlasy a klouby.

 

MORINGA

Tento zelený poklad z přírody je velmi populární superpotravina. Jedná se o prášek ze sušených listů “jedlého stromu”, který je velmi oblíbený nejen mezi sportovci. Dodává energii, podporuje metabolismus, hubnutí a snižuje hladinu cukru v krvi. Mimo jiné působí pozitivně na psychiku. Lehce štiplavou chuť moringy si můžete vychutnat samotnou smícháním prášku s vodou nebo v kombinaci s pár kapkami šťávy z limetky a lístky máty.

 

CHLORELLA

Sladkovodní jednobunečná řasa chlorella bohatá na živiny a bílkoviny má velmi silné detoxikační účinky. Podporuje funkci jater a trávení. Chlorella má schopnost na sebe vázat těžké kovy a odpadní látky a vyloučit je z těla ven. Díky obsahu chlorellového růstového faktoru CGF podporuje regeneraci tkání, takže je vhodná i pro sportovce.

TIP: Vyzkoušejte kombinaci chlorelly se spirulinou! Doplňují se nejen chuťově, ale i po výživové stránce a svými účinky.

 

SPIRULINA

Sladkovodní zelenomodrá řasa je to pravé pro vás. Tento přírodní antioxidant vyniká až 60 % obsahu rostlinných bílkovin. Skvěle poslouží nejen sportovcům a těm, kteří chtějí hubnout. Pravidelným užíváním budete mít pod kontrolou tělesnou hmotnost, udržíte si normální hladinu cukru v krvi, podpoříte imunitní systém a budete vitálnější!

 

RECEPT NATU: Jarní cookies se spirulinou

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT:

  • 2 banány
  • 1 polévková lžíce spiruliny
  • 60 g plátků mandlí
  • 100 g špaldové mouky
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu

Postup:

Nejdříve si v misce rozmačkáme 2 banány a k nim přidáme špaldovou mouku a 1 polévkovou lžíci javorového sirupu. Poté si nakrájíme plátky mandlí na ještě menší kousky. Do směsi přidáme 1 polévkovou lžíci spiruliny a pořádně promícháme. Na závěr vytvarujeme cookies a pečeme 12-15 minut na 180 stupňů.

Přivítejte jaro ve svěžích šatech a zapomeňte na slova jako jarní únava a splín.

Love Nature Love Yourself = Clean Nature Clean Yourself

 

www.natu.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích

Poslední roky se stalo velkým trendem hledat nové recepty na internetu. I když stále je mezi námi mnoho těch, kteří si libují v tištěných časopisech a rádi si vystřihují recepty, co je zaujmou. Podle čeho se rozhodujete, že si daný pokrm připravíte? Nejspíše podle fotky a použitých surovin. Jaký je další krok? Dojít na nákup a vybrat např. vejce, slaninu, pečivo, máslo, jogurt. To jsou ingredience, s nimiž v březnu pracuje web akademiekvality.cz, plný zajímavých receptů a tipů ohledně potravin. Odborníci vám tam také poradí, jak se zorientovat v ohromném množství potravin, abyste poznali, které z nich jsou opravdu kvalitní. Zárukou jsou mj. značky kvality (např. Klasa nebo Regionální potravina) nacházející se na obalech výrobků.

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Velikonoční zajíček

Jedním ze symbolů Velikonoc je také zajíček. Najdeme ho už v bibli mezi stvořeními “maličkými na Zemi a moudřejšími nad mudrce”, kdy měl pravděpodobně symbolizovat chudé, skromné a pokorné. Křesťanství se k němu přesto stavělo s jistým odstupem pro jeho údajnou nadměrnou smyslnost a příslovečnou zaječí plodnost. Býval proto znázorňován jako bílý zajíc u nohou Panny Marie, což mělo symbolizovat vítězství čistoty nad tělesným pokušením. A to o sobě dávalo nejvíce vědět právě na jaře.

číst dále ...

Salente Cuco, hlavní chod a příloha vařené najednou

Multifunkční elektrický hrnec Salente Cuco ztělesňuje moderní vaření pro 21. století. V hrnci uvaříte své oblíbené pokrmy zdravě, snadno a rychle. Elektrické hrnce nabízí jednoduchý a zdravý způsob přípravy pokrmů. Díky svým automatickým funkcím navíc v kuchyni dokážou ušetřit čas i práci. Multifunkční hrnec Salente Cuco využijete jako tlakový, pomalý, napařovací, ale i jako rýžovar, jogurtovač, sterilizátor, skvěle v něm připravíte vajíčka na různý způsob, umožňuje smažení nebo restování. Jste-li příznivci zdravého vaření, jistě se Vám bude zamlouvat program vaření v páře. Páru využijete i pro sterilizaci např. kojeneckých lahví či lahví na zavařování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy