REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí kuchyně za nízkou cenu až domů. Košík.cz začal rozvážet dotovaná hotová jídla, nabídku bude měnit každý týden

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jedné straně stovky tisíc domácností v karanténě, na straně druhé gastronomické provozy, které jsou v současnosti závislé na rozvozu potravin a mají miliony korun v nezpracovaných zásobách. Online supermarket Košík.cz proto spustil novou platformu Hotovky Košík, která umožní lidem objednávat hotové jídlo s dovozem domů pomocí kurýrů DoDo. Jídlo, které je z prvotřídních surovin, bude s ohledem na situaci prodáváno i distribuováno za nákladovou cenu, tak aby si rodiny mohly dovolit nákup vícero porcí a pro rozvoz bude mimo jiné využito také dobrovolníků. O menu budou navíc rozhodovat sami zákazníci – měnit se bude každý týden.


Služba je v rámci motta Košíku „Jednoduše pro všechny“ určena všem domácnostem. Plnohodnotné hlavní jídlo od Office Food nabídnou Hotovky Košík za 69 korun, bagety a sendviče od Crocodille za 34,90 korun. Počítá se však s rychlým zapojením dalších partnerů. Ceny jsou výrobní, sám Košík se provoz služby rozhodl vzhledem k situaci zadotovat. Jídla budou mít garantovanou dobu spotřeby minimálně 3 dny od doručení, domácnosti si tedy mohou udělat zásobu i na několik dnů. Pravidelné využívání služby navíc podpoří pravidelná obměna menu, hotová jídla se budou měnit každý týden na základě požadavků samotných zákazníků.

 

 

V první fázi nabídne rozvoz pro obyvatele Prahy, rozsah se však bude rozšiřovat. Objednávat bude možné na webu www.hotovkykosik.cz nebo zelené lince 800 200 002. Minimální hodnota objednávky bude 200 korun, rozvážet se bude vždy mezi 8-12, 12-16 a 16-20 hodinou. Cena dopravy je stanovena na 49 korun (po zapojení dobrovolníků se však sníží na minimum – viz níže), objednávat se bude vždy v půldenním předstihu, maximálně však 5 dnů předem. Umožněna pouze platba předem, pracuje se však na zapojení odložené platby MALL Pay, díky které si zákazníci v klidu vyberou platební metodu až po nákupu – včetně například převodu z účtu.

Důležitou roli v projektu má také logistická společnost DoDo. K rozvozu budou využití její kurýři, zároveň je na její technologické platformě provozován také samotný web. Kromě vlastních kurýrů dokáže DoDo v následujících dnech zapojit do logistických procesů také stovky dobrovolníků na platformě DoDobrovolník. Jejich role bude pomáhat s rozvozem hotového jídla u nejvíce ohrožených domácností – tedy především seniorů nebo dlouhodobě nemocných, kteří díky tomu budou moci využít cenu za dopravu sníženou na minimum. Kromě toho jsou DoDobrovolníci připraveni vozit hotové pokrmy také klientům neziskových organizací.

Na projektu Košík pracoval už několik posledních týdnů, vzhledem k situaci se ho však rozhodl urychlit.
Rozvozové služby jsou teď pro mnoho domácností naprosto klíčové. Nikdo teď nedokáže říct, jak dlouho karanténa potrvá. Jak dlouho budou zavřené restaurace, případně jak dlouho budou některé domácnosti bez možnosti vycházet ven. Postavili jsme proto řešení, které by mělo sloužit jako důležitý partner několik následujících měsíců,“ uvádí Tomáš Jeřábek, CEO Košík.cz. „Cenu jsme nastavili tak, aby si mohly nákup dovolit i vícečlenné domácnosti, jídla jsou přitom z prvotřídních surovin. My sami z rozvážených pokrmů nemáme žádný zisk. I tak jsme ji samozřejmě připraveni dále rozvíjet a přidávat nové funkce.

V DoDo vznikla největší digitálně řízená logistická platforma pro koordinaci dobrovolníků. Dokážeme ji jednoduše škálovat a může se do ní zapojit prakticky kdokoli. Zajistíme vše – infrastrukturu, koordinaci i dopravní prostředky. Už teď se těšíme, kdo všechno se v následujících dnech zapojí,“ zmiňuje Michal Menšík, CEO DoDo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Tradiční i originální recepty, které oceníte nejen o Velikonocích

Poslední roky se stalo velkým trendem hledat nové recepty na internetu. I když stále je mezi námi mnoho těch, kteří si libují v tištěných časopisech a rádi si vystřihují recepty, co je zaujmou. Podle čeho se rozhodujete, že si daný pokrm připravíte? Nejspíše podle fotky a použitých surovin. Jaký je další krok? Dojít na nákup a vybrat např. vejce, slaninu, pečivo, máslo, jogurt. To jsou ingredience, s nimiž v březnu pracuje web akademiekvality.cz, plný zajímavých receptů a tipů ohledně potravin. Odborníci vám tam také poradí, jak se zorientovat v ohromném množství potravin, abyste poznali, které z nich jsou opravdu kvalitní. Zárukou jsou mj. značky kvality (např. Klasa nebo Regionální potravina) nacházející se na obalech výrobků.

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Velikonoční zajíček

Jedním ze symbolů Velikonoc je také zajíček. Najdeme ho už v bibli mezi stvořeními “maličkými na Zemi a moudřejšími nad mudrce”, kdy měl pravděpodobně symbolizovat chudé, skromné a pokorné. Křesťanství se k němu přesto stavělo s jistým odstupem pro jeho údajnou nadměrnou smyslnost a příslovečnou zaječí plodnost. Býval proto znázorňován jako bílý zajíc u nohou Panny Marie, což mělo symbolizovat vítězství čistoty nad tělesným pokušením. A to o sobě dávalo nejvíce vědět právě na jaře.

číst dále ...

Salente Cuco, hlavní chod a příloha vařené najednou

Multifunkční elektrický hrnec Salente Cuco ztělesňuje moderní vaření pro 21. století. V hrnci uvaříte své oblíbené pokrmy zdravě, snadno a rychle. Elektrické hrnce nabízí jednoduchý a zdravý způsob přípravy pokrmů. Díky svým automatickým funkcím navíc v kuchyni dokážou ušetřit čas i práci. Multifunkční hrnec Salente Cuco využijete jako tlakový, pomalý, napařovací, ale i jako rýžovar, jogurtovač, sterilizátor, skvěle v něm připravíte vajíčka na různý způsob, umožňuje smažení nebo restování. Jste-li příznivci zdravého vaření, jistě se Vám bude zamlouvat program vaření v páře. Páru využijete i pro sterilizaci např. kojeneckých lahví či lahví na zavařování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy