REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí kuchyně za nízkou cenu až domů. Košík.cz začal rozvážet dotovaná hotová jídla, nabídku bude měnit každý týden

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jedné straně stovky tisíc domácností v karanténě, na straně druhé gastronomické provozy, které jsou v současnosti závislé na rozvozu potravin a mají miliony korun v nezpracovaných zásobách. Online supermarket Košík.cz proto spustil novou platformu Hotovky Košík, která umožní lidem objednávat hotové jídlo s dovozem domů pomocí kurýrů DoDo. Jídlo, které je z prvotřídních surovin, bude s ohledem na situaci prodáváno i distribuováno za nákladovou cenu, tak aby si rodiny mohly dovolit nákup vícero porcí a pro rozvoz bude mimo jiné využito také dobrovolníků. O menu budou navíc rozhodovat sami zákazníci – měnit se bude každý týden.


Služba je v rámci motta Košíku „Jednoduše pro všechny“ určena všem domácnostem. Plnohodnotné hlavní jídlo od Office Food nabídnou Hotovky Košík za 69 korun, bagety a sendviče od Crocodille za 34,90 korun. Počítá se však s rychlým zapojením dalších partnerů. Ceny jsou výrobní, sám Košík se provoz služby rozhodl vzhledem k situaci zadotovat. Jídla budou mít garantovanou dobu spotřeby minimálně 3 dny od doručení, domácnosti si tedy mohou udělat zásobu i na několik dnů. Pravidelné využívání služby navíc podpoří pravidelná obměna menu, hotová jídla se budou měnit každý týden na základě požadavků samotných zákazníků.

 

 

V první fázi nabídne rozvoz pro obyvatele Prahy, rozsah se však bude rozšiřovat. Objednávat bude možné na webu www.hotovkykosik.cz nebo zelené lince 800 200 002. Minimální hodnota objednávky bude 200 korun, rozvážet se bude vždy mezi 8-12, 12-16 a 16-20 hodinou. Cena dopravy je stanovena na 49 korun (po zapojení dobrovolníků se však sníží na minimum – viz níže), objednávat se bude vždy v půldenním předstihu, maximálně však 5 dnů předem. Umožněna pouze platba předem, pracuje se však na zapojení odložené platby MALL Pay, díky které si zákazníci v klidu vyberou platební metodu až po nákupu – včetně například převodu z účtu.

Důležitou roli v projektu má také logistická společnost DoDo. K rozvozu budou využití její kurýři, zároveň je na její technologické platformě provozován také samotný web. Kromě vlastních kurýrů dokáže DoDo v následujících dnech zapojit do logistických procesů také stovky dobrovolníků na platformě DoDobrovolník. Jejich role bude pomáhat s rozvozem hotového jídla u nejvíce ohrožených domácností – tedy především seniorů nebo dlouhodobě nemocných, kteří díky tomu budou moci využít cenu za dopravu sníženou na minimum. Kromě toho jsou DoDobrovolníci připraveni vozit hotové pokrmy také klientům neziskových organizací.

Na projektu Košík pracoval už několik posledních týdnů, vzhledem k situaci se ho však rozhodl urychlit.
Rozvozové služby jsou teď pro mnoho domácností naprosto klíčové. Nikdo teď nedokáže říct, jak dlouho karanténa potrvá. Jak dlouho budou zavřené restaurace, případně jak dlouho budou některé domácnosti bez možnosti vycházet ven. Postavili jsme proto řešení, které by mělo sloužit jako důležitý partner několik následujících měsíců,“ uvádí Tomáš Jeřábek, CEO Košík.cz. „Cenu jsme nastavili tak, aby si mohly nákup dovolit i vícečlenné domácnosti, jídla jsou přitom z prvotřídních surovin. My sami z rozvážených pokrmů nemáme žádný zisk. I tak jsme ji samozřejmě připraveni dále rozvíjet a přidávat nové funkce.

V DoDo vznikla největší digitálně řízená logistická platforma pro koordinaci dobrovolníků. Dokážeme ji jednoduše škálovat a může se do ní zapojit prakticky kdokoli. Zajistíme vše – infrastrukturu, koordinaci i dopravní prostředky. Už teď se těšíme, kdo všechno se v následujících dnech zapojí,“ zmiňuje Michal Menšík, CEO DoDo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy