REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.


Nanuk je mladší bratr zmrzliny. Za jeho vznikem stojí mladík Frank Epperson, který na něj v roce 1905 přišel úplnou náhodou. Jednoho dne totiž zapomněl svůj kelímek s limonádou a brčkem přes noc na verandě. Když jej ráno našel, tekutina s brčkem byla zmrzlá, ale chuťově stejně dobrá, možná i lepší. Epperson si uvědomil potenciál zmrzlé tekutiny na „tyčce“ a začal ji podomácku vyrábět. Pro děti, pro přátele. Vynález si nechal v roce 1921 patentovat, a tak mohl celý svět začít postupně poznávat zmrzlinu na špejli, později označovanou za nanuk.

 

 

Domácí je stejně nejlepší

Domácí příprava nanuků není nijak náročná, větší děti je klidně zvládnou samy, ty mladší s malou pomocí a dozorem. Nechte se inspirovat nebo vytvořte vlastní originální recepturu nanuků, které budou chutnat právě vaší rodině. Pokud se vám výsledek vydaří, vyfoťte jej a nahrajte na www.haribomalycukrar.cz. Tak se přihlásíte do rodinné kulinářské soutěže o sladké i hodnotné ceny, včetně zážitkového víkendu pro celu rodinu v Praze.

Recepty na nanuky, ale i další druhy zmrzlin najdete zde: zmrzliny, se zmrzlinou, mražené dezerty

 

Ovocné nanuky se sladkým překvapením pro děti

Pořiďte si tvořítka na nanuky, dnes je seženete téměř na každém kroku a vaši peněženku příliš nezatíží. My jsme k přípravě nanuků použili nadrobno nakrájené ovoce, konkrétně jahody, kiwi a borůvky, lístky osvěžující máty a oblíbené bonbony Haribo Flower Power, které je krásně rozjasní a děti určitě mile překvapí. Ingredience jsme vložili do nádobek pro tvoření nanuků a pak jen zalili pomerančový nebo rybízovým džusem, pro některé jsme zvolili také nápoj s aloe vera. A výsledek? Vynikající domácí osvěžení pro každou příležitost. Vyzkoušejte je i vy!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Cestujte po Česku za jídlem: Jiný kraj, jiný gastro zážitek

Konec léta nutně neznamená konec výletů a objevování zajímavých míst! Cestování po našich luzích a hájích a objevování krás české krajiny je stále oblíbenější a na závadu nebývá ani chladnější počasí. Pokud stejně jako my milujete kvalitní lokální potraviny, naplánujte svůj výlet tak, aby vám co nejvíc chutnal. Podívejte se, co naše kraje nabízí, a vyzkoušejte krajové speciality. Co kraj, to jiný gastronomický zážitek a jiný přístup k jídlu. Víte například, kde vyrábí hovězí podkovu? Jak chutná džem s temnoplodcem neboli arónií? Musíte do vesmíru, abyste sehnali KVĚTÁK – Aerospace F1, a až do Francie pro šnečí jatýrka? Nechte se inspirovat
a poznejte výrobky, které se pyšní značkou Regionální potravina, Klasa a Bio!

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy