REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.


Když při práci z domova, učení se s dětmi a svépomocném šití roušek už nemáte čas ani energii na vaření, skočte si pro jídlo s sebou. Restaurace, které mají otevřeno najdete online na www.kde-se-najim.cz. Z webu si rovnou i objednáte a jídlo jenom vyzvednete v okénku, abyste netrávili zbytečně moc času čekáním. Navíc budou ve vašem oblíbeném podniku opravdu rádi za každou objednávku, kterou pro svoji rodinu uděláte.

 

 

Restaurace, které nabízejí jídlo s sebou nebo skrze rozvoz najdete jednoduše na webu kde-se-najim.cz. Jídlo si objednáte i zaplatíte online kartou. Vyzvednete si jej buď sami v okénku, kde dochází k minimálnímu kontaktu, nebo v některých případech se číšníci promění v kurýry na krátkou vzdálenost a jídlo vám donesou domů,” přibližuje Igor Třeslín, ředitel společnosti Storyous, která za projektem www.kde-se-najim.cz stojí.

 

Proč si brát jídlo s sebou?

Podle dat společnosti Storyous, která pro restaurace vyvíjí pokladní systémy, má otevřeno pouze jedna čtvrtina ze 3000 restaurací, které jejich pokladny využívají. Restaurace rozšiřují sortiment o pekárenské výrobky, nabízejí jídlo s sebou, a také využívají dovoz přes služby typu Dáme jídlo. I přes veškerou snahu jim ale tržby padají až o 90 %.

Tržby jsou teď skoro na nule, naši zákazníci jsou na home office a také lidi z okolí jsou doma. Výdejní okénko nám pomáhá držet alespoň zlomek tržeb a hledáme i náhradní řešení jako propojení se službami na dovoz jídla nebo prodej pečiva. I tak jsme ale už museli dočasně propustit všechny brigádníky a lidi na dohody a o směny se dělí zaměstnanci v hlavním pracovním poměru,” komentuje situaci David Konečný z karlínského Bistro proti proudu.

Zkusme proto podpořit naše oblíbené podniky, aby si alespoň na několik příštích týdnů zachovali provoz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Lahodný listový špenát – zkuste jej trochu jinak

Než začnou letní paprsky opravdu silně hřát, objevíte na trzích i v supermarketu lahodný čerstvý listový špenát. A že nevíte, jak s ním naložit nebo vám připadá fádní? Opak je pravdou! Připravíte z něj perfektní přílohu i dokonalý salát. Inspirujte se našimi tipy.

číst dále ...

Čarujte s kedlubnou a připravte netradiční dobroty

Kedlubna, tvrdá a šťavnatá zelenina, jejíž čas přichází v květnu. Také ji milujete čerstvou a křupavou a vždy vás pak bolí břicho? Není divu, na žaludek umí být pěkně těžká. Co takhle z ní ale připravit lehčí a zajímavější pokrmy, které překvapí třeba nečekanou návštěvu? S kedlubnou se dá totiž v kuchyni přímo kouzlit! A že jste dosud nevěděli jak? My vám to ukážeme.

číst dále ...

Víte, jak správně opékat špekáčky?

Že opékání buřtů není žádná věda? Na první pohled by to tak mohlo vypadat. V Česku jsme se za těch pár generací na tuhle oblíbenou letní večeři stali profíky. Jestli chcete zažít tak chutný táborák jako kdysi, držte se našeho návodu. Podíváme se na rozdíl mezi špekáčkem a buřtem, ukážeme si, jak na správné naříznutí a poradíme, kde se vám špekáček nejlépe opeče.

číst dále ...

Do roku 2030 bude 25 procent půdy v ekologickém zemědělství, rozhodla Evropská komise

Až čtvrtina veškeré zemědělské půdy by do roku 2030 měla být v členských státech Evropské Unie ekologicky obhospodařována. Rozhodla o tom na dnešním jednání Evropská komise. Vedle toho by se měla posílit poptávka po biopotravinách například prostřednictvím odbytu ve veřejném stravování. Oba cíle jsou součástí aktuálně projednávané strategie známé pod názvem European Green Deal. Odborníci i ekologičtí zemědělci opatření vítají.

číst dále ...

Hořkokyselý ledový čaj (nejen) pro hejtry v Bageterii Boulevard

Vítězství ve výzvě o nejlepší bagetu v soutěži MasterChef Česko nemohou Pavlíně Lubojatzky někteří internetoví diskutéři zapomenout. (Nejen) pro hejtry si připravila Bageterie Boulevard odpověď v podobě limitované edice hořkokyselého čaje, určeného pro všechny „zahořklé a vykyslé“, kteří by se jím měli zchladit a s čistou hlavou dát šanci Vítězné bagetě.

číst dále ...

Letos na gril: jedině mleté kuřecí maso

Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa. Je chutné, lehce stravitelné a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. Drůbežářský závod Klatovy nabízí Kuřecí mleté maso stehenní 100% masa, které nyní můžete zakoupit v obchodech Lidl, Tesco Kaufland. Díky kvalitnímu zpracování a dodržování přesných zásad při zpracování výrobku se jedná o jedno z nejkvalitnějších mletých mas na českém trhu. Šťavnatý, chutný a přitom lehký hamburger z Drůbežářského závodu Klatovy je vrcholem každé grilovací sezony. A navíc: najdete zde i tipy na veřejná grilovací místa ve vybraných městech České republiky!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy