REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Den, kdy rum hraje prim

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mezinárodní den rumu, který letos připadá na čtvrtek 16. srpna, se po celém světě slaví již dlouhou dobu. V České republice se tento svátek těší oblibě ale až zhruba poslední 3 roky. Udělejte si čas a oslavte jeden z nejoblíbenějších alkoholů. Připravte si třeba legendární rumové míchané koktejly, které zvládne doma hravě připravit každý.


Historie rumu je dlouhá a barvitá. Poprvé se sice objevil někde na pomezí Číny a Indie, svůj opravdový domov našel ale v Karibiku, odkud se dnes dováží ty nejkvalitnější rumy. Stejně je to i v případě Captain Morgan, který je nejprodávanějším dovozovým rumem v České republice. Rumový mok si v každé době našel své příznivce, ať už to byli námořníci a piráti, nebo dnes obyčejní lidé. Tento alkohol je velmi oblíbený i v rámci míchaných drinků. Legendární Cuba Libre snad není třeba ani představovat.

 

 

Užijte si čtvrtek 16. srpna a oslavte Mezinárodní den rumu se sklenkou osvěžujícího koktejlu v ruce. Zde jsou tři tipy na základní drinky založené na rumové bázi, které se těší celosvětové oblibě již po dlouhá léta. Díky nim se přenesete do Karibiku a ochutnáte rum nejen klasický kořeněný, ale také bílý a tmavý.

 
Rum s colou: Drink, který prostě nikdy neomrzí

Ingredience:

  • 40 ml rumu Captain Morgan Original Spiced Gold
  • 120 ml coly
  • 1 měsíček limety

Postup:

Vysokou sklenici naplňte ledem, zalijte rumem a colou. Ozdobte limetou a vychutnejte si tuto nestárnoucí klasiku.

 

 
Mojito inspirované křišťálovým karibským mořem

Ingredience:

  • 40 ml rumu Captain Morgan White Rum
  • 10 lístků (2 snítky) čerstvé máty
  • ½ limety
  • 25 ml cukrového sirupu nebo lžíce třtinového cukru
  • Sodovka
  • Drcený led

Postup:

Mátové listy pomačkejte v ruce, abyste tak uvolnili její aroma. Poté je dejte na dno velké sklenice či korbelu. Limetu nakrájejte na měsíčky, vložte do sklenice a přidejte sirup nebo třtinový cukr. Vše společně dobře pomačkejte tak, aby se uvolnila limetová šťáva. Do ¾ naplňte sklenici drceným ledem, přilejte rum a sodovku. Drink dobře promíchejte, dosypte drceným ledem, ozdobte mátou a vychutnejte si osvěžující drink.

 

 

Rum se zázvorovou limonádou – ohnivé osvěžení

Ingredience:

  • 40 ml rumu Captain Morgan Dark Rum
  • 120 ml Ginger Ale
  • 1 měsíček limety

Postup:

Sklenici naplňte ledem a přidejte rum i Ginger Ale. Sklenici ozdobte kouskem limety a vychutnejte tmavý drink, který má opravdový říz.

 

Poznámka redakce:

Společnost Stock Plzeň – Božkov je jedničkou na českém trhu, na který již téměř 100 let přináší nejjemnější tradiční lihoviny a hořké likéry. S portfoliem čítajícím více než 70 značek je Stock Plzeň lídrem na trhu. Prodává populární výrobky značky Božkov, Fernet Stock a oblíbené vodky Amundsen a Pražská vodka. Dále dováží úspěšné značky jako nejprodávanější importovaný rum v Česku Captain Morgan, nejsilnější značku skotské whisky na světě Johnnie Walker, oblíbený krémový likér Baileys, nejprodávanější bourbon Jim Beam, koňak Courvoisier a mnohé další. Společnost podporuje a aktivně prosazuje zodpovědnou konzumaci alkoholu. Stock Plzeň-Božkov se snaží zvyšovat povědomí o zodpovědné konzumaci alkoholu i tím, že patří k zakládajícím členům Fóra PSR, které bojuje proti nadměrné konzumaci alkoholu a soustředí se na preventivní a vzdělávací projekty. www.stock.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy