REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronová tráva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prodává se v asijských obchodech jak čerstvá, tak i sušená nebo mletá.


Bylinky, koření a kořenící směsiLidově: Omylem se zaměňuje s citronelou (voňatka nardová).

Stébla této asijské byliny mají vírazné citonové aroma a skvěle doplňují další druhy koření.

Skvěle chutná při vaření ryb, mořských plodů, ale i drůbeže. Hodí se do jídel z hovězího, vepřového a jehněčího masa, do omáček i marinád. Před použitím se krátce namáčí do horké vody.

Má také léčebné účinky. Nálev z listů se pije jako čaj, léčí bolesti hlavy a svalů a uvolňuje napětí. Používá se také při léčbě akné.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy