REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Anglický Mixed grill

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Anglický mixed grill se obvykle skládá ze skopové kýty, skopové ledvinky, klobásy, slaniny, hlaviček žampiónů a koleček rajčat. Někdy se podávají také játra.


Na dobře rozehřátý gril vkládáme nejprve potraviny, které vyžadují více času ke grilování: kotlety a klobásy, po chvilce přidáme na půlky rozkrojené ledvinky, plátky slaniny, pak plátky rajčat a žampióny. Před grilováním maso potíráme olejem (marinádou), proložíme kořením a popřípadě i plátky cibule nebo česneku, můžeme je i pokapat lihovinou a necháme v chladničce několik hodin nebo i přes noc odležet tzv. marinovat.

Solíme těsně před grilováním nebo při grilování. Na začátku grilováním potřeme vrchní stranu znovu olejem a dáme na rozehřátý gril, po několika minutách je obrátíme, vrchní stranu potřeme opět olejem a pokrm dogrilujeme. Olej, který kape na horké uhlíky uvolňuje do ovzduší některé škodlivé látky. V malém množství jsou však neškodné. Pokud přesto chcete odkapávání oleje na žhavé uhlíky zabránit, používejte misky na zachytávání oleje, které dnes můžete koupit v každém větším supermarketu. Nejlépe je potírat grilované maso větvičkami jalovce, pokrm tak získá příjemnou kořeněnou vůni.

Nejlépe je potírat grilované maso větvičkami jalovce, pokrm tak získá příjemnou kořeněnou vůni.

Recept na 2 l nálevu na potírání:

  • 1,3 l oleje
  • 0,7 l vody nebo piva
  • 3-5 ks stroužků česneku
  • 1 polévková lžíce grilovacího koření
  • 1 polévková lžíce hovězího vývaru (v prášku)
  • 1 polévková lžíce sojové omáčky
  • 1 čajová lžička vegety
  • 1 čajová lžička červené papriky
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy