REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!


Každé maso obsahuje svůj přirozený tuk, ale mnoho lidí je zvyklých tuk přidávat, aby maso nebylo vysušené, stačí například dávat více pozor na čas pečení a maso zůstane šťavnaté a chuť zvýraznit třeba sušenými bylinkami.

 

Zkuste se inspirovat 5 tipy na dietní úpravu drůbežího masa:

 

 

1) Odstraňte kůži!

Kuřecí maso je výborné právě proto, že neobsahuje téměř žádný tuk. Proto ještě před tím než začnete s vařením či pečením, kůži odstraňte. Pod ní najdete vrstvu tuku, kterou lze lehce odebrat. Maso tak bude dietnější.

 

2) Důležité je správně maso dochutit

Začít se může s něčím jednoduchým jako jsou kuřecí steaky s drcenou solí a pepřem nebo s provensálským kořením. Nejlepší a nejkvalitnější jsou samozřejmě čerstvé či sušené bylinky z domácí zahrádky. Pokud ale nemáte takovou možnost, vyberte bylinky v květináči a přidejte je k masu. Na něj se hodí nejlépe tymián, šalvěj, rozmarýn, estragon, bazalka, ale i polévkové koření jako hladkolistá petrželka či libeček dodají oživení a příjemné chuti. U polévkového koření je také výborná kombinace s česnekem. Stačí pouze zkoušet, a nebo se nechat inspirovat od známých či z kuchařek. Jídlu tak dodáte na atraktivitě a bude zároveň splňovat podmínky diety.

 

3) Vařit, péct či dusit?

Nejčastější příprava pro odlehčení jídelníčku je dušení a vaření. Dušení můžete vylepšit tím, že na místo vody přidáte bílé víno a hrst bylinek. Pokud vám tyto způsoby ale nejsou nejbližší, můžete maso přichystat v troubě v uzavřené skleněné zapékací míse na trošce olivového oleje s vodou tak, aby maso bylo do čtvrtiny ponořené. Během pečení každých 20 minut podlévejte a z trouby pak vyndáte šťavnatý kousek kuřecího. Hodnotnou a zdravou přílohou může být zelenina, péct se můžete společně nebo si ji připravte zvlášť v páře či na pánvi. Doporučujeme zeleninové pyré (květákové, batátové, dýňové, aj.), které vám stoprocentně vynahradí přítomnost brambor.

 

4) (NE)smažit

Pomocníkem pro zdravé opečení na sucho je nepřilnavá pánev. Pokud ji však nemáte k dispozici, nebo se stále maso přichytává, potřete maso kvalitním extra panenským olivovým olejem, nebo zvolte kapku kokosového oleje.

 

5) Grilujte, ale pozor!

Grilování je často označováno za snadný způsob úpravy masa. Pro zdravější a šťavnatější finální výsledek je lepší maso grilovat v alobalu nebo na hliníkovém talířku.

 

Recept k článku (recept se objeví po kliknutí na jeho název nebo fotografii!):

 

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s.

Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Ledové kávové drinky – TOHLE JE IN…stantní káva

Léto a prázdniny doslova vyzývají k experimentování. Třeba s kávou a ledem a… To už záleží na vás. Míchané drinky s instantní kávou jsou nový trend. Perfektně vypadají i chutnají, a hlavně jsou jednoduché na přípravu. Nabízejí osvěžení, energii a relax v jednom. Můžete zkoušet různé druhy limonád nebo ovocných šťáv, (ne)mlék a přidávat i alkohol. Inspirujte se vybranými recepty s instantními novinkami Jacobs – s jemnější Jacobs Velvet Crema, která je vyráběna ze světleji pražených zrn a nabízí velice jemnou, vyváženou chuť a bohatou pěnu, nebo Jacobs Intense, která naopak vyniká plnou a intenzivní chutí s neodolatelným aroma díky tmavšímu stupni pražení kávových zrn. Více na www.kavajacobs.cz/recepty. Je léto, míchejte a bavte se!

číst dále ...

Čas sklizně je tu, připravte si přírodní zásoby zdraví

Způsobů, jak si uchovat letní úrodu na zimní měsíce je hned několik a tou nejstarší je sušení. Dle historiků se první recepty na sušení ovoce objevují již 1 800 let před Kristem. Tehdy se sušilo na slunci či ve vzdušných tunelech, dnes již máme mnohem rychlejší a jednodušší způsoby. Metoda sušení je oblíbená především pro svou snadnost a efektivnost. Odstraníte-li z potravin vodu, zpomalíte růst mikroorganismů a můžete je uchovávat dlouhou dobu a při dodržení několika pravidel si zachovají i všechny zdraví prospěšné látky. Mezi další oblíbené způsoby zpracování ovoce a zeleniny je třeba zavařování nebo sterilace.

číst dále ...

Mezinárodní den prosecca je tady. Jak si ho vychutnat a kdy si ho lidé nejčastěji dávají?

Připijte si s námi! Oblíbené prosecco slaví, a to rovnou mezinárodním dnem, který připadá na 13. srpna. Přečtěte si o tom, proč je u nás toto šumivé víno stále populárnější a který z krajů podle dat společnosti Dáme jídlo vede v jeho popíjení. A k tomu si nezapomeňte dát skleničku lahodného prosecca. Kurýři ze společnosti Dáme market Vám ho dovezou čerstvě vychlazené až ke dveřím během chvilky.

číst dále ...

PICKWICK – letní čajové osvěžení

V horkých dnech bychom měli pravidelně doplňovat tekutiny, aby se organizmus na vysoké teploty lépe adaptoval. Pro pitný režim jsou vhodné také čaje, nejlépe osvěží studené nebo s ledem. A nejlepší je připravit si je doma. Stačí jen čaj uvařit, nechat vychladnout a pak můžete přidávat ingredience, které máte po ruce – sezónní ovoce ze zahrádky nebo mražené, okurku, bylinky, koření… a přislazovat co nejméně, nejlépe vůbec. Ideální je čaje střídat – černé, zelené, bylinné nebo u nás nejoblíbenější ovocné čaje – takže každý den můžete vychutnávat jiný. Pro inspiraci připravila značka Pickwick několik tipů na letní čajové osvěžení.

číst dále ...

Spaluje tuk a snižuje hladinu cukru v krvi. Pivo umí zázraky

Říká se, že pivo dělá hezká těla. To ovšem nemusí být nadsázka. Jeho střídmá konzumace může posloužit nejen našemu vzhledu, ale také fungování organismu. V čem nám tedy může pivo prospívat?

číst dále ...

Netradiční letní recepty s kvalitními potravinami

Léto se pomalu ale jistě přesouvá do své druhé poloviny. Nastává období, kdy dozrává nepřeberné množství ovoce a zeleniny. Pokud patříte mezi vyznavače zahrádkaření a s láskou pěstujete vlastní ovoce a zeleninu, zcela jistě nám dáte za pravdu, že v tomto období pomalu nevíte, kam s ní. Navíc i zemědělci mají hodně úrody a čerstvé, právě sklizené zeleniny z naší produkce jsou doslova plné obchody. A proto přinášíme nové recepty, které se na konec léta dokonale hodí. Společně si připravíme studenou rajčatovou polévku, zeleninový bowl s jáhlami a grilovanou zeleninou, ledový čas s borůvkami a meduňkou a jako sladkou tečku přinášíme vdolky s meruňkovým džemem. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech jednotlivých potravin.

číst dále ...

5 tipů co nezapomenout, když vyrážíte s dětmi k vodě

Horké léto se vždy lépe tráví u vody, a to platí hlavně s dětmi. V české kotlině je k dispozici mnoho míst, která se dají navštívit a kde se lze pomocí chladivé vody náležitě osvěžit. Samozřejmě ale pořád existuje možnost odcestovat k moři v rámci rodinné dovolené. Kterou variantu si vyberete, záleží jenom na vás. V každém případě se ale pořádně vybavte. Jednotlivá místa jsou totiž vždy něčím specifická a vyžadují jiné prostředky pro děti na zabavení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy