REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

5 tipů na ručně vyráběné vánoční dárky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ať je dnešní doba sebevíc hektická, Vánoce jsou svátky klidu. Každý z nás by si měl tuto vzácnou chvíli v roce užívat a ne běhat po obchodech a shánět kvanta dárků. Zkuste letos potěšit své nejbližší vlastnoručně vyrobeným dárkem. Když k výrobě přidáte špetku lásky, výsledek udělá radost jak vám, tak obdarovanému. A to mnohonásobně vyšší než kupovaná věc. Navíc ušetříte peníze a spoustu času. Že nemáte na takovéto dárky dosti kreativní duši? Od toho jsme tu my a naše tipy.


Vánoční sušenky

Určitě na Vánoce pečete cukroví. Tak napečte trochu více. Ideálně se pro tento kreativní výtvor hodí perníkové sušenky vánočních tvarů. Najděte zavařovačky a naplňte je sušenkami. Místo víčka vystřihněte čtvereček látky s vánočním motivem a obvažte stužkou. Jedlé dárky potěší hlavně naše milované babičky a dědečky.

 

 

Svíčky ve vykrajovátkách

Roztavte staré svíčky různých barev na tekutý vosk. Vyštrachejte vánoční vykrajovátka. Položte vykrajovátko na tác, na střed vložte knot a naplňte voskem. Nechte zaschnout. Můžete je darovat vyklepnuté nebo ve formičce. Obojí vypadá krásně roztomile.

 

Voňavé svíčky

Rozkrojte pomeranč, vydlabejte ho a kúru nechte vysušit. Opět roztavte staré svíčky. Knot připevněte nebo přidržte uprostřed vydlabané pomerančové kúry a zalijte voskem. Dozdobte hřebíčkem, skořicí či badyánem. Svíčky tak budou krásně vánočně vonět.

 

Těžítko „sněžítko“

Najděte nízkou a trochu širší zavařovací sklenici. Nasypte do ní stříbrné flitry a zalijte převařenou nebo destilovanou vodou. Zevnitř na víčko přilepte libovolnou postavičku a lepidlo naneste i na závit víčka. Zašroubujte. Po zaschnutí lepidla zatřepejte a položte víčkem dolů. Flitry budou připomínat padající sníh.

 

Domácí marmelády

Přes léto a podzim jste jistě sklidili pořádné množství ovoce, že nevíte co s ním. A jestli ne, zaběhněte nějaké koupit do obchodu a pusťte se do želírování. Použijte menší zavařovací skleničky, ať jsou dárečky roztomilé a máte jich více. Přes víčko hotové zavařeniny přetáhněte čtvereček látky s vánočním motivem a uchyťte stužkou či gumičkou. Sladký dárek, který potěší každého člena rodiny, je na světě.

Tak na co čekáte? Pusťte se do práce. Udělejte radost sobě z toho, jak jste šikovní, i obdarovanému z vlastnoručně vyrobeného dárku.

 

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Cestujte po Česku za jídlem: Jiný kraj, jiný gastro zážitek

Konec léta nutně neznamená konec výletů a objevování zajímavých míst! Cestování po našich luzích a hájích a objevování krás české krajiny je stále oblíbenější a na závadu nebývá ani chladnější počasí. Pokud stejně jako my milujete kvalitní lokální potraviny, naplánujte svůj výlet tak, aby vám co nejvíc chutnal. Podívejte se, co naše kraje nabízí, a vyzkoušejte krajové speciality. Co kraj, to jiný gastronomický zážitek a jiný přístup k jídlu. Víte například, kde vyrábí hovězí podkovu? Jak chutná džem s temnoplodcem neboli arónií? Musíte do vesmíru, abyste sehnali KVĚTÁK – Aerospace F1, a až do Francie pro šnečí jatýrka? Nechte se inspirovat
a poznejte výrobky, které se pyšní značkou Regionální potravina, Klasa a Bio!

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy