Jak na silvestrovské pohoštění, abychom nepřibrali? V tomto článku vám nabízíme několik receptů na jednohubky, kanapky, pomazánky a další silvestrovské občerstvení, po kterém rozhodně nepřiberete! Vyzkoušejte odlehčit vaše silvestrovské menu zdravějšími variantami klasického slaného pohoštění.
Silvestrovské jednohubky
Suroviny: 1 cottage, tvaroh, 2 stroužky česneku, pepř, uzený losos 50–70 g, čerstvý kopr na ozdobení, 1 citron. Okurka nebo toasty FIBROKI jako podklad.
Postup: Smíchejte tvaroh se sýrem Cottage, ochuťte prolisovaným česnekem a pepřem dle chuti. Vzniklou pomazánku natřete buď na plátky okurky nebo na toasty FIBROKI, ozdobte kouskem uzeného lososa, snítkou kopru a zakápněte šťávou z čerstvého citronu.
Tofu pomazánka
Suroviny: 1 zauzené tofu, 0,5 kostky zeleninového vývaru DIETESSE.3, 1 cibule, olivový olej, 2 stroužky česneku, pažitka, sůl, pepř
Postup: Na trošce olivového oleje orestujte nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Přidejte na kostičky nakrájené a orestujte dozlatova. Zalijte 100 ml vývaru DIETESSE.3 a 5 minut duste. Vzniklou směs rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte prolisovaným česnekem, pažitkou a podle chuti solí a pepřem. Kdo má rád ostřejší verzi, může místo pažitky použít čerstvou chilly papričku. Pomazánku natírejte na toasty FIBROKI nebo plátky okurky. Nejlépe chutná druhý den.
Sýrovo-česneková pomazánka s mungo fazolkami
Suroviny: 100 g tvrdého sýra 20 % tuku, 100 g lučiny prolinea, 1 bílý jogurt do 3 % tuku, mungo klíčky (nebo ideálně ředkvičkové klíčky), 1 stroužek česneku, sůl, pepř
Postup: V míse promícháme všechny suroviny, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Rozmixujeme pomocí ručního tyčového mixíru na hladkou hmotu. Pomazánku podáváme na různých sucharech, celozrnném chlebu a podobně.
Pikantní tuňáková pomazánka
200 g tuňáka ve vlastní šťávě – ideálně filety, 1 jarní cibulka, 125 g sýra Philadelphia Light nebo Gervais Light, špetka chili, sůl, pepř barevný, dijonská hořčice, toasty FIBROKI nebo salátová okurka
Postup: Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. V míse smíchejte tuňáka, nakrájenou jarní cibulku, sýr Philadelphia light nebo Gervais Light a promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, chilli. Kdo má rád pikantnější, může přidat i dijonskou hořčici. Hotovou pomazánku natírejte na toasty FIBROKI nebo na kolečka salátové okurky. Ozdobte kolečky cherry rajčat nebo olivou.
Vajíčková pomazánka s avokádem
1 avokádo, 8 vajec natvrdo, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, 100 g ricotty, sůl, pepř barevný, cherry rajčata, toasty FIBROKI nebo celozrnný chléb
Postup: V míse důkladně rozmačkejte vidličkou avokádo, přidejte pokrájená vajíčka a zase vidličkou rozmačkejte. Pak přimíchejte ricottu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti. Pomazánku namažte na toasty FIBROKI nebo z celozrnného chleba vykrájejte kolečka a tvořte jednohubky. Ozdobte cherry rajčaty.
Pomazánka z červené řepy
Nízkotučný tvaroh, česnek, červená cibule, uvařená červená řepa, toasty DIETESSE.3, na ozdobu hroznové víno, cibule
Postup: Cibuli nastrouhejte najemno, česnek prolisujte. Uvařenou nebo opečenou červenou řepu nastrouhejte nahrubo. Smíchejte cibuli, česnek, řepu a nízkotučný tvaroh. Pomazánku natírejte na toasty FIBROKI a ozdobte půlkami hroznového vína a kolečky cibule.
Další dietní pokrmy najdete například zde: redukční dieta…
Zdroj: www.naturhouse-cz.cz
Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!
Zpracujte čerstvé ovoce a zeleninu: V jednoduchosti je krása a spousta chuti!