REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zdravé silvestrovské pohoštění

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jak na silvestrovské pohoštění, abychom nepřibrali? V tomto článku vám nabízíme několik receptů na jednohubky, kanapky, pomazánky a další silvestrovské občerstvení, po kterém rozhodně nepřiberete! Vyzkoušejte odlehčit vaše silvestrovské menu zdravějšími variantami klasického slaného pohoštění.


Silvestrovské jednohubky

Suroviny: 1 cottage, tvaroh, 2 stroužky česneku, pepř, uzený losos 50–70 g, čerstvý kopr na ozdobení, 1 citron. Okurka nebo toasty FIBROKI jako podklad.

Postup: Smíchejte tvaroh se sýrem Cottage, ochuťte prolisovaným česnekem a pepřem dle chuti. Vzniklou pomazánku natřete buď na plátky okurky nebo na toasty FIBROKI, ozdobte kouskem uzeného lososa, snítkou kopru a zakápněte šťávou z čerstvého citronu.

 

 

Tofu pomazánka

Suroviny: 1 zauzené tofu, 0,5 kostky zeleninového vývaru DIETESSE.3, 1 cibule, olivový olej, 2 stroužky česneku, pažitka, sůl, pepř

Postup: Na trošce olivového oleje orestujte nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Přidejte na kostičky nakrájené a orestujte dozlatova. Zalijte 100 ml vývaru DIETESSE.3 a 5 minut duste. Vzniklou směs rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte prolisovaným česnekem, pažitkou a podle chuti solí a pepřem. Kdo má rád ostřejší verzi, může místo pažitky použít čerstvou chilly papričku. Pomazánku natírejte na toasty FIBROKI nebo plátky okurky. Nejlépe chutná druhý den.

 

 

Sýrovo-česneková pomazánka s mungo fazolkami

Suroviny: 100 g tvrdého sýra 20 % tuku, 100 g lučiny prolinea, 1 bílý jogurt do 3 % tuku, mungo klíčky (nebo ideálně ředkvičkové klíčky), 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Postup: V míse promícháme všechny suroviny, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Rozmixujeme pomocí ručního tyčového mixíru na hladkou hmotu. Pomazánku podáváme na různých sucharech, celozrnném chlebu a podobně.

 

 

Pikantní tuňáková pomazánka

200 g tuňáka ve vlastní šťávě – ideálně filety, 1 jarní cibulka, 125 g sýra Philadelphia Light nebo Gervais Light, špetka chili, sůl, pepř barevný, dijonská hořčice, toasty FIBROKI nebo salátová okurka

Postup: Jarní cibulku nakrájejte na kolečka. V míse smíchejte tuňáka, nakrájenou jarní cibulku, sýr Philadelphia light nebo Gervais Light a promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, chilli. Kdo má rád pikantnější, může přidat i dijonskou hořčici. Hotovou pomazánku natírejte na toasty FIBROKI nebo na kolečka salátové okurky. Ozdobte kolečky cherry rajčat nebo olivou.

 

 
Vajíčková pomazánka s avokádem

1 avokádo, 8 vajec natvrdo, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, 100 g ricotty, sůl, pepř barevný, cherry rajčata, toasty FIBROKI nebo celozrnný chléb

Postup: V míse důkladně rozmačkejte vidličkou avokádo, přidejte pokrájená vajíčka a zase vidličkou rozmačkejte. Pak přimíchejte ricottu, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti. Pomazánku namažte na toasty FIBROKI nebo z celozrnného chleba vykrájejte kolečka a tvořte jednohubky. Ozdobte cherry rajčaty.

 

 
Pomazánka z červené řepy

Nízkotučný tvaroh, česnek, červená cibule, uvařená červená řepa, toasty DIETESSE.3, na ozdobu hroznové víno, cibule

Postup: Cibuli nastrouhejte najemno, česnek prolisujte. Uvařenou nebo opečenou červenou řepu nastrouhejte nahrubo. Smíchejte cibuli, česnek, řepu a nízkotučný tvaroh. Pomazánku natírejte na toasty FIBROKI a ozdobte půlkami hroznového vína a kolečky cibule.

 

 

Další dietní pokrmy najdete například zde: redukční dieta

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Velikonoční menu může být pestré! Vyzkoušejte rybu nebo speciality z různých koutů Evropy

Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi. Občas se vyplatí experimentovat a pustit do kuchyně čerstvý vítr. A jaro je k tomu přímo stvořené. Co třeba oprášit starý český zvyk a připravit na Velký pátek pokrm z ryby? I v mnoha evropských zemích je velikonoční kuchyně plná výtečných jídel, které stojí za to ochutnat. Naláká vás italský koláč se špenátem nebo dorůžova upečené jehněčí stehýnko po francouzsku? Autentičnost kulinářského zážitku ještě podpořte lokálními nápoji a nudit se nebudete!

číst dále ...

Do krabičky s sebou! Podpořte oblíbené podniky

Jsme doma a život jakoby se na chvíli zastavil. Máme čas věnovat se dětem, dočíst knížku, kterou jsme dostali pod stromeček, udělat letos opravdu důkladný jarní úklid. Ne každému ale situace přinesla vytoužený výdech. Gastronomie, spolu s ostatními lokálními malými podniky, které jsme si tak oblíbili, trpí a možná nepřežije nejbližší týdny, pokud jim nepomůžeme přečkat toto těžké období.

číst dále ...

Nejlepší řízky na světě? Smažené na řepkovém oleji!

Vepřový, telecí, kuřecí či vídeňský, který je ten nejlepší? Láska k řízkům nezná u Čechů hranic. Stejně tak i způsoby jejich přípravy. Nejčastěji je připravujeme na oleji, sádle či másle. Která z těchto variant je ale nejzdravější?

číst dále ...

Tipy na jídla z domácích karanténových zásob

Strach z nedostatku potravin nás donutil nakupovat víc než jsme zvyklí. České rodiny vzaly obchody s potravinami útokem a teď řeší, co s nakoupenými trvanlivými potravinami, aby jen nestály ve skříni. Proč to ale nebrat optimisticky a vrhnout se do této nové výzvy tak, aby z ní profitovala i naše střeva? Navíc jde o jídla zdravá, vyvážená a šetrná k vašemu rozpočtu.

číst dále ...

Restaurace Styl&Interier čelí krizi přípravou obědů zdarma pro zdravotníky nemocnice Na Bulovce #jidloprobulovku

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená nejistota znamená pro většinu restauračních provozů boj o holé přežití. Čelit nečekané situaci bezplatnou pomocí zdravotníkům nemocnice Na Bulovce se rozhodl pan Marek Dudák, majitel oblíbeného bistra Styl&Interier v centru Prahy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy