REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařování v myčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu si nevymýšlíme, tento způsob zavařování prostě skvěle funguje!


Připravené sklenice na zavařování naskládáme do myčky do spodní části, do horní můžeme dát malé skleničky, například od dětské výživy. Myčku zapneme na největší možnou teplotu, tedy nejméně na 65 °C a více. Po domytí, v tomto případě po skončení sterilace, sklenice vyndáme a naskládám na linku dnem vzhůru. Zavařeniny tak pozvolna dojdou.

 

 

 

Co všechno můžete v myčce zavařit

Zavařování, tedy sterilace potravin v myčce na nádobí probíhá v podstatě na úplně stejném principu jako při zavařování v hrnci či troubě a tak je i v tomto případě možné zavařovat téměř vše, co třeba v klasickém zavařovacím hrnci. V myčce na nádobí tedy úspěšně zavaříme například ovoce, džemy, marmelády, zeleninu, houby, ale třeba i maso.

 

Základní pravidla pro zavařování v myčce na nádobí:

Aby jsem úspěšně zavařili potraviny v myčce na nádobí, je potřeba dodržet několik základních pravidel …

  • Nikdy nezavařujeme a zároveň neumýváme nádobí, je to přinejmenším dost nehygienické, také při zavařování nepoužíváme žádné čistící a leštící prostředky, zásobníky musí být prázdné.
  • Větší sklenice v myčce dáváme raději do spodní části myčky, menší sklenice pak můžeme umístit i do horní části myčky.
  • Sklenice musí stát rovně a nesmí se vzájemně dotýkat – ideální vzdálenost od sebe je 4-5 cm.
  • Při sterilaci potravin většinou využíváme základní mycí program, ten nejdelší.
  • Nastavená teplota vody by měla být 70 až 80 °C.
  • Nejvhodnější sklenice pro zavařování v myčce jsou sklenice s víčkem na závit, ale mohou být i klasická Omnia víčka.
 

Pokud vám tento netradiční způsob připadá bizarní, počkejte, jak budeme zavařovat kompoty a jiné zavařeniny za dalších 100 let!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Vyzkoušejte burratu – italský sýr plný překvapení

Košík.cz představuje další přírůstek do své privátní řady Authentic, která klade důraz na prvotřídní kvalitu, poctivé zpracování a jasný původ surovin. Novinkou jsou italské sýry od Antonia Manieriho, který se řemeslu naučil v městečku Venosa v Itálii od svého dědečka sýraře. Svoje zkušenosti využil o několik let později v Praze, kde s ženou otevřel populární kavárničku se sýrárnou Latteria di Antonio. Základem jeho sýrů, stejně jako u dalších Authentic produktů, je poctivá ruční práce. Antonio zpracovává mléko z farmy Voděrádky v Říčanech, ze kterého vznikají pravé italské sýry lahodné chuti.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy