REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zastřelil kuchaře za přesolenou pečeni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pořádně okořeněná byla hádka majitele restaurace v jižní Francii s jeho kuchařem. Šlo o přesolenou pečeni a konflikt skončil pro kuchaře smrtí.


Dva hosté restaurace si majiteli Georgi Tricaudovi stěžovali, že jejich hovězí pečeně je příliš slaná. Tricaud okamžitě zavolal z kuchyně kuchaře a před hosty ho plísnil: „Tys přesolil tu pečeni! Okamžitě se omluv!“

Ale kuchař Stephane Amate (28) reagoval jinak, než šéf očekával: dal mu facku a s ledovým klidem odkráčel z restaurace. „Teď musím jít na trénink. Mám fotbal,“ řekl nedbale.

Tricaud byl vzteky bez sebe. Vběhl do své kanceláře, popadl svoji loveckou pušku, naskočil do vozu a se skřípěním brzd dorazil k místnímu sportovišti. Kuchař se už mezitím oblékl, stál na hřišti v šortkách a tričku. Dotčený zfackovaný Tricaud zdvihl zbraň a šestkrát vystřelil na kuchaře. Stephane Amate byl na místě mrtev.

Jeho vrah nastoupil klidně do vozu, odjel na policii a k činu se doznal, uvádí agentura SAD.

Zdroj: Blesk (10. 9. 2001)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy