REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Z nejznámějších ginů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Gin – původně holandský, dnes oblíbený mezinárodní destilát. V 17. století přenesen vojáky do Anglie a tam zdomácněl. Základem pro jeho destilaci jsou bobule jalovce, ječmen a žito. Existuje mnoho druhů a mnoho receptů. Pije se nejen samotný, ale také ve směsi a bývá častou složkou osvěžujících a míšených nápojů, hodí se i pro flambování. Není bez zajímavosti, že se gin nesmí vyrábět ve Švýcarsku, neboť pálení obilí není dovoleno.

Jedním z nejznámějších je anglický Gordon-Gin Beefeater. Samotný název gin je zkráceninou slova Geneva, což znamená lihovinu, destilovanou z obilovin a ochucenou bobulemi jalovce. Slovo Geneva pochází z holandského Genever, které vzniklo ze starofrancouzského Genevre, a to opět pochází z latinského Juniperus, tedy jalovec a souvislot je zcela stejná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy