REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Web ReceptyOnLine.cz slaví. Za 12 let působení na internetu nedávno překonal 50 milionů návštěv!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ano, je to tady. Nový milník v návštěvnosti internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, která nedávno překonala hranici 50 milionů návštěv za své působení na českém internetu. Je to sice již 13 let, co se v nějaké podobě web na internetu prezentuje, ale až v lednu roku 2007 byl napojen na stránky TOPlist.cz, které měří návštěvnost webů. I když právě dnes na číselníku přeskočilo číslo 50 milionů, je to již pár měsíců, co vlastně byla tato návštěvnost webem dosažena!


Historie webu

Tak si to celé shrňme. Web ReceptyOnLine.cz byl spuštěn z jara roku 2005, kdy se začal plnit vyzkoušenými rodinnými recepty. Ovšem tehdy se ještě jmenoval RestauraceGeorge.cz, což byl zavádějící název, proto po roce byla zaregistrována nová doména, ReceptyOnLine.cz. Zhruba 4 roky bylo vyvíjeno jádro webu a postupně se přidávaly články a recepty jak pro zkušené kuchaře, tak pro kuchařské elévy. Postupem času se redaktorům podařila vybudovat databáze nejen s recepty, ale na webu přibyly i atlasy a encyklopedie například hub, ovoce, zeleniny, či bylinek.

Zhruba po 5 letech se opět změnilo celé jádro webu, web přešel na nový administrační systém, na kterém fungoval vlastně až od dubna roku 2017. Právě v dubnu byl celý nahrán na nový admin, na kterém funguje aktuálně i dnes.

Ano, nový milník pro fungování webu nastal právě z jara roku 2017, kdy byl web ReceptyOnline přepnut na nový systém administrace. Nyní funguje na osvědčené platformě WordPress. Mimochodem WordPress je svobodný open source redakční publikační systém napsaný v PHP a MySQL a vyvíjený pod licencí GNU GPL. Je oficiálním nástupcem systému b2/cafelog a má širokou uživatelskou a vývojářskou komunitu. Počet stažení verze 4.7 samotné dosahuje od vydání téměř 36 milionu! Dle oficiálních statistik je používán jako CMS na více než 27 % webových stránek na světě.

Hned po přechodu na redakční publikační systém WordPressu byl proveden částečný redesign webu a byly spuštěny další funkce webu, jako možnost zapisovat si poznámky k receptům či článkům, zařadit si recepty či články do oblíbených apod.

V letošním roce byly pak na webu ReceptyOnLine.cz spuštěny další dvě nové funkce a to blogy pro milovníky publikování receptů na internetu a také hit webu, moje kuchařka, která je čistě neveřejná! Jedná se o soukromou část webu, kterou mohou využívat všichni přihlášení čtenáři webu. Je to žhavá novinka, kterou si ale během spuštění zprovoznilo několik stovek našich věrných čtenářů! A o co jde? Všechny recepty si ze svých šuflíků nyní můžete postupně nahrát do vlastní soukromé kuchařky právě u nás na webu! Recepty lze nahrát pomocí PDF, sdílet přes linky, či zapisovat, jako do textového editoru a to včetně vkládání fotografií. Vše je přehledně řazeno, můžete si ve svých receptech listovat, vyhledávat je pomocí okna vyhledávání, poslat recept kamarádkám apod. Přitom je vše ryze soukromé, jen pro potřeby svého zakladatele. Vřele doporučujeme si u nás vlastní kuchařku založit! Budeme ji stále vyvíjet a zdokonalovat i na základě vašich případných podnětů.

Ke konci roku 2017 se nám také podařil spustit kanál ReceptyOnLine.cz na YouTube, na který postupně nahráváme videorecepty našich partnerů jako Podravky, NATURHOUSE, Hery …. Naleznete tam především recepty od profesionálních mistrů kuchařů, které vás jistě inspirují. Vařit podle videí je dnes in! :)

 

A co připravujeme?

Ještě letos bude pro náš web ReceptyOnLine.cz spuštěná nová aplikace pro mobily a tablety, která ještě více zpříjemní “brouzdání” našich čtenářů na našem webu. Máme sice stránky optimalizované pro přenosná internetová zařízení, ale chystáme do naší aplikace dalších pár vylepšení, které jistě všichni naši čtenáři ocení. Ovšem nebudeme předbíhat a prozrazovat veškerá naše tajemství, jen můžeme slíbit, že aplikace bude spuštěna do konce tohoto roku. Máte se na co těšit!

Popřejte nám alespoň dalších 50 milionů návštěv a hlavně nám zůstaňte věrní!

Za celý tým ReceptyOnLine.cz Jiří Langer, šéfredaktor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy