REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Web ReceptyOnLine.cz slaví. Za 12 let působení na internetu nedávno překonal 50 milionů návštěv!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ano, je to tady. Nový milník v návštěvnosti internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, která nedávno překonala hranici 50 milionů návštěv za své působení na českém internetu. Je to sice již 13 let, co se v nějaké podobě web na internetu prezentuje, ale až v lednu roku 2007 byl napojen na stránky TOPlist.cz, které měří návštěvnost webů. I když právě dnes na číselníku přeskočilo číslo 50 milionů, je to již pár měsíců, co vlastně byla tato návštěvnost webem dosažena!


Historie webu

Tak si to celé shrňme. Web ReceptyOnLine.cz byl spuštěn z jara roku 2005, kdy se začal plnit vyzkoušenými rodinnými recepty. Ovšem tehdy se ještě jmenoval RestauraceGeorge.cz, což byl zavádějící název, proto po roce byla zaregistrována nová doména, ReceptyOnLine.cz. Zhruba 4 roky bylo vyvíjeno jádro webu a postupně se přidávaly články a recepty jak pro zkušené kuchaře, tak pro kuchařské elévy. Postupem času se redaktorům podařila vybudovat databáze nejen s recepty, ale na webu přibyly i atlasy a encyklopedie například hub, ovoce, zeleniny, či bylinek.

Zhruba po 5 letech se opět změnilo celé jádro webu, web přešel na nový administrační systém, na kterém fungoval vlastně až od dubna roku 2017. Právě v dubnu byl celý nahrán na nový admin, na kterém funguje aktuálně i dnes.

Ano, nový milník pro fungování webu nastal právě z jara roku 2017, kdy byl web ReceptyOnline přepnut na nový systém administrace. Nyní funguje na osvědčené platformě WordPress. Mimochodem WordPress je svobodný open source redakční publikační systém napsaný v PHP a MySQL a vyvíjený pod licencí GNU GPL. Je oficiálním nástupcem systému b2/cafelog a má širokou uživatelskou a vývojářskou komunitu. Počet stažení verze 4.7 samotné dosahuje od vydání téměř 36 milionu! Dle oficiálních statistik je používán jako CMS na více než 27 % webových stránek na světě.

Hned po přechodu na redakční publikační systém WordPressu byl proveden částečný redesign webu a byly spuštěny další funkce webu, jako možnost zapisovat si poznámky k receptům či článkům, zařadit si recepty či články do oblíbených apod.

V letošním roce byly pak na webu ReceptyOnLine.cz spuštěny další dvě nové funkce a to blogy pro milovníky publikování receptů na internetu a také hit webu, moje kuchařka, která je čistě neveřejná! Jedná se o soukromou část webu, kterou mohou využívat všichni přihlášení čtenáři webu. Je to žhavá novinka, kterou si ale během spuštění zprovoznilo několik stovek našich věrných čtenářů! A o co jde? Všechny recepty si ze svých šuflíků nyní můžete postupně nahrát do vlastní soukromé kuchařky právě u nás na webu! Recepty lze nahrát pomocí PDF, sdílet přes linky, či zapisovat, jako do textového editoru a to včetně vkládání fotografií. Vše je přehledně řazeno, můžete si ve svých receptech listovat, vyhledávat je pomocí okna vyhledávání, poslat recept kamarádkám apod. Přitom je vše ryze soukromé, jen pro potřeby svého zakladatele. Vřele doporučujeme si u nás vlastní kuchařku založit! Budeme ji stále vyvíjet a zdokonalovat i na základě vašich případných podnětů.

Ke konci roku 2017 se nám také podařil spustit kanál ReceptyOnLine.cz na YouTube, na který postupně nahráváme videorecepty našich partnerů jako Podravky, NATURHOUSE, Hery …. Naleznete tam především recepty od profesionálních mistrů kuchařů, které vás jistě inspirují. Vařit podle videí je dnes in! :)

 

A co připravujeme?

Ještě letos bude pro náš web ReceptyOnLine.cz spuštěná nová aplikace pro mobily a tablety, která ještě více zpříjemní “brouzdání” našich čtenářů na našem webu. Máme sice stránky optimalizované pro přenosná internetová zařízení, ale chystáme do naší aplikace dalších pár vylepšení, které jistě všichni naši čtenáři ocení. Ovšem nebudeme předbíhat a prozrazovat veškerá naše tajemství, jen můžeme slíbit, že aplikace bude spuštěna do konce tohoto roku. Máte se na co těšit!

Popřejte nám alespoň dalších 50 milionů návštěv a hlavně nám zůstaňte věrní!

Za celý tým ReceptyOnLine.cz Jiří Langer, šéfredaktor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy