REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Web ReceptyOnLine.cz slaví. Za 12 let působení na internetu nedávno překonal 50 milionů návštěv!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ano, je to tady. Nový milník v návštěvnosti internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, která nedávno překonala hranici 50 milionů návštěv za své působení na českém internetu. Je to sice již 13 let, co se v nějaké podobě web na internetu prezentuje, ale až v lednu roku 2007 byl napojen na stránky TOPlist.cz, které měří návštěvnost webů. I když právě dnes na číselníku přeskočilo číslo 50 milionů, je to již pár měsíců, co vlastně byla tato návštěvnost webem dosažena!


Historie webu

Tak si to celé shrňme. Web ReceptyOnLine.cz byl spuštěn z jara roku 2005, kdy se začal plnit vyzkoušenými rodinnými recepty. Ovšem tehdy se ještě jmenoval RestauraceGeorge.cz, což byl zavádějící název, proto po roce byla zaregistrována nová doména, ReceptyOnLine.cz. Zhruba 4 roky bylo vyvíjeno jádro webu a postupně se přidávaly články a recepty jak pro zkušené kuchaře, tak pro kuchařské elévy. Postupem času se redaktorům podařila vybudovat databáze nejen s recepty, ale na webu přibyly i atlasy a encyklopedie například hub, ovoce, zeleniny, či bylinek.

Zhruba po 5 letech se opět změnilo celé jádro webu, web přešel na nový administrační systém, na kterém fungoval vlastně až od dubna roku 2017. Právě v dubnu byl celý nahrán na nový admin, na kterém funguje aktuálně i dnes.

Ano, nový milník pro fungování webu nastal právě z jara roku 2017, kdy byl web ReceptyOnline přepnut na nový systém administrace. Nyní funguje na osvědčené platformě WordPress. Mimochodem WordPress je svobodný open source redakční publikační systém napsaný v PHP a MySQL a vyvíjený pod licencí GNU GPL. Je oficiálním nástupcem systému b2/cafelog a má širokou uživatelskou a vývojářskou komunitu. Počet stažení verze 4.7 samotné dosahuje od vydání téměř 36 milionu! Dle oficiálních statistik je používán jako CMS na více než 27 % webových stránek na světě.

Hned po přechodu na redakční publikační systém WordPressu byl proveden částečný redesign webu a byly spuštěny další funkce webu, jako možnost zapisovat si poznámky k receptům či článkům, zařadit si recepty či články do oblíbených apod.

V letošním roce byly pak na webu ReceptyOnLine.cz spuštěny další dvě nové funkce a to blogy pro milovníky publikování receptů na internetu a také hit webu, moje kuchařka, která je čistě neveřejná! Jedná se o soukromou část webu, kterou mohou využívat všichni přihlášení čtenáři webu. Je to žhavá novinka, kterou si ale během spuštění zprovoznilo několik stovek našich věrných čtenářů! A o co jde? Všechny recepty si ze svých šuflíků nyní můžete postupně nahrát do vlastní soukromé kuchařky právě u nás na webu! Recepty lze nahrát pomocí PDF, sdílet přes linky, či zapisovat, jako do textového editoru a to včetně vkládání fotografií. Vše je přehledně řazeno, můžete si ve svých receptech listovat, vyhledávat je pomocí okna vyhledávání, poslat recept kamarádkám apod. Přitom je vše ryze soukromé, jen pro potřeby svého zakladatele. Vřele doporučujeme si u nás vlastní kuchařku založit! Budeme ji stále vyvíjet a zdokonalovat i na základě vašich případných podnětů.

Ke konci roku 2017 se nám také podařil spustit kanál ReceptyOnLine.cz na YouTube, na který postupně nahráváme videorecepty našich partnerů jako Podravky, NATURHOUSE, Hery …. Naleznete tam především recepty od profesionálních mistrů kuchařů, které vás jistě inspirují. Vařit podle videí je dnes in! :)

 

A co připravujeme?

Ještě letos bude pro náš web ReceptyOnLine.cz spuštěná nová aplikace pro mobily a tablety, která ještě více zpříjemní “brouzdání” našich čtenářů na našem webu. Máme sice stránky optimalizované pro přenosná internetová zařízení, ale chystáme do naší aplikace dalších pár vylepšení, které jistě všichni naši čtenáři ocení. Ovšem nebudeme předbíhat a prozrazovat veškerá naše tajemství, jen můžeme slíbit, že aplikace bude spuštěna do konce tohoto roku. Máte se na co těšit!

Popřejte nám alespoň dalších 50 milionů návštěv a hlavně nám zůstaňte věrní!

Za celý tým ReceptyOnLine.cz Jiří Langer, šéfredaktor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy