REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vývarem proti zvracení a ranní nevolnosti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když vývar nepatří mezi nejzdravější pokrmy, hlavně v prvním trimestru může být vaše záchrana! Obsahuje totiž draslík a sodík, které vám pomohou, pokud právě vy trpíte ranními nevolnostmi a zvracením. Studie ukázaly, že těmito obtížemi je postiženo v prvním trimestru 70 až 85 % budoucích maminek.


Právě draslík se sodíkem napomáhají ženskému tělu zachovat si správnou rovnováhu tekutin, která byla zvracením narušena. Vývar také napomáhá při hydrataci vašeho těla, vždyť je to samá voda. V neposlední řadě výhodou vývaru je, že se dobře polyká, takže nedráždí zažívací ústrojí těch nejcitlivějších maminek.

Běžně si vaříme tři druhy vývaru; kuřecí, hovězí a rybí vývar. V kuřecím najdeme niacin, riboflavin, selen a bílkoviny, v hovězím pak trochu bílkovin, naicin a také riboflavin. Rybí vývar obsahuje trochu omega-3 nenasycených kyselin, trochu bílkovin a naicin. Je vhodné tyto vývary, pokud vám to žaludek dovolí, střídat a v průběhu těhotenství konzumovat všechny tři.

Jako vložku do vývaru doporučujeme těhotným ženám uvařenou naturální rýži, dochucenou mletým zázvorem, který také napomáhá k uklidnění žaludku. Další chutná vložka vhodná pro budoucí maminky je houby šitake, na jemno nakrájená pažitka či jarní cibulka, pro sytost pak kousky tofu nebo povařeného kuřecího masa.

Vývar samozřejmě nemusíte jen podávat jako polévku, ale můžeme v něm vařit těstoviny, dochutit omáčky, využít při dušení masa apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy